SM-rallicross siirtymässä MM-formaattiin

23.9.2016 / 14:33
Rallicrossin SM-sarja on siirtymässä osittain MM-sarjan formaattiin. Kuvassa SuperCar-luokan A-finaalin rymistelyä Oulun SM-osakilpailusta 2016. (kuva: Rallicross SM / Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjaan kaavaillaan muutoksia, jotka poistaisivat nykyiset finaalit, ja tilalle tulisi MM-sarjan tyyliin kaksi semifinaalistarttia ja varsinainen finaali.

Nykyinen D-, C-, B- ja A-finaali -järjestelmä siirtyisi siis unholaan.

– Suunnitelmissa on muuttaa konseptia MM-sarjan suuntaan, mutta vain osittain. Tarkoitus on mennä MM-sarjan tyyliin kahteen semifinaaliin, joihin selviäisi 12 parasta. Molempien semifinaalien kolme parasta pääsisi finaaliin, kertoo AKK-Motorsportin rallicrossin lajipäällikkö Timo Lampinen.

– Alkueräsysteemi pystyisi kolmessa erässä (kun MM-sarjassa on neljä), koska ajankäyttö on rajallista. Pyrkimys on edelleen, että kisa saataisiin ajettua yhden päivän aikana eli lauantaina. Meille on tullut palautetta jonkin verran, että kisapäivät venyvät jo nyt. On myös mietitty, että perjantai-iltana ajettaisiin mahdollisesti jo yksi tai kaksi alkuerää. Se on kuitenkin herättänyt vähän keskustelua, mikä on ymmärrettävää, Lampinen lisää.

Aiemmin SM-sarjassa selvisi alkuerien jälkeen 18 parasta jatkoon eri finaalivaiheisiin. Nyt määrä laskisi 12:nteen.

– Mukana olisivat myös 13. ja 14., jotka pääsivät “lucky losereina” mukaan, jos joku jo semifinaaliin selvinnyt ei pääsisikään ajamaan, Lampinen sanoo.

Ensi vuoden SM-rallicrossia isännöivät radat ja seurat ovat vielä vahvistamatta. Osakilpailuja on joka tapauksessa viisi.

– Meillä on sellainen hyvä tilanne, että hakijoita on enemmän kuin osakilpailuja, Lampinen sanoo.

Päätökset mahdollisista sääntömuutoksista ja tekee lopulta AKK:n hallitus. Rallicrossin lajiryhmä pyrkii päättämään kilpailupaikkakunnat 10. lokakuuta mennessä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit