MOTORSPORT

Sohlberg huolestunut Sunisen nykyvireestä – “Ajaminen ei näytä juuri tällä hetkellä erityisen hyvältä”

Läheltä rallin MM-sarjan tapahtumia seuraava Kristian Sohlberg ottaa Mr Greenille kirjoittamassaan kolumnissa voimakkaasti kantaa Teemu Sunisen nykyvireeseen. Suninen on ajanut tänä vuonna kaksi MM-rallia M-Sport Fordin WRC-kalustolla, helmikuussa Ruotsissa, sekä maaliskuussa Meksikossa.

Kristian Sohlberg, 40, on jo useamman vuoden ajan pyörittänyt omaa rallivalmennusyritystä, joten selvää on, että 32 MM-ralliin kuljettajaurallaan osallistunut Sohlberg kiinnittää MM-ralleja seuratessaan huomionsa juuri kuljettajien ajotekniikkaan. Teemu Sunisen toiveet kärkipään sijoituksista Meksikossa kariutuivat perjantain ajopäivän kahteen ulosajoon. Maalissa sijoitus oli lopulta 12.

– Teemun ajaminen ei näytä juuri tällä hetkellä erityisen hyvältä. Hän on hiukan hukassa niin säätöjen, kuin ajamisenkin kanssa. Kokeilee paljon asioita säätöjen kanssa, mutta ei vaan tunnu aivan löytyvän sitä kultaista lankaa. Ajaminen tökkii, liikaa poikittain ja jarrutustekniikka todella erilainen verrattuna (Sebastien) Ogieriin. Virheitä sattuu liikaa juuri nyt, mikä on huono asia tulevaisuutta ajatellen, Sohlberg kirjoittaa Mr Greenin kolumnissaan.

Monte Carlossa tammikuussa Suninen ajoi WRC2-luokassa. Nyt WRC-kalustolla ajettujen Ruotsin ja Meksikon MM-rallien jälkeen seuraava koitos Sunisella on edessä huhtikuun lopulla Argentiinassa, Ford Fiesta WRC -auton ratissa. Sohlbergilla on oma näkemyksensä siihen miten Suninen voisi parantaa suorituksiaan tulevissa kilpailuissa.

– Ehkä aavistus pois yritystä ja rentoutta muutenkin tekemiseen. Aikaa on, mutta tallipäällikkö (Malcolm) Wilson kaipaa ennen kaikkea niitä virheettömiä viikonloppuja, Sohlberg muistuttaa.

Rallivalmentajan tehtävien lisäksi Sohlbergia MM-ralleissa työllistävät myös erilaiset muut tehtävät, kuten Meksikossa M-Sport Ford -tallin säämiehen rooli.

– Voi tuntua todella helpolta tehtävältä, mutta kiitos tallien insinöörien työ on vähintäänkin paineessa olemista. Tien ja ilman lämpötilojen mittaamista, niin kovalta uralta kuin irtosoralta 30 minuutin välein, kuvien ottamista mahdollisista löydöistä, joista voi olla hyötyä kuskeille toisella ajokerralla ja niin edelleen. Isoimman haasteen tähän antoi se, että Meksikossa ei tunnetusti 3G-verkko toimi hirveän hyvin, joten ensin kävelyä erikoiskokeella ja sitten mahdollisimman äkkiä alas vuorilta etsimään toimivaa verkkoa, että kuvat saa lähetettyä, Sohlberg kuvailee työolosuhteita rapakon toisella puolella.

“Mykistävä suoritus mestarilta”

Meksikossa tunnetusti olosuhteet ovat kuumat ja näin kuumiin olosuhteisiin ei muissa MM-ralleissa kauden aikana törmää. Talleista eniten vaikeuksia Meksikon auringon alla oli Toyotalla.

– Koska olosuhteet olivat poikkeuksellisen kuumat, oli kaikilla talleilla ainakin pieniä haasteita moottorien lämpötilojen ja sitä kautta säätöjen kanssa. Isoimmat ongelmat oli kuitenkin Toyotalla. Tallin kuskit ilmoittivat radiolla jokaisen ek:n jälkeen lämpöarvoja tiimille ja sieltä tuli sitten paljon ohjeita miten toimia missäkin vaiheessa ek:ta. Toyota on tehnyt todella paljon töitä tämän ongelman parissa, muttei ainakaan vielä ole pystynyt ratkaisemaan kaikkia ongelmia, Sohlberg näkee.

Sohlberg myöntää, ettei olisi uskonut Ogierin pystyvän nousemaan rallin voittoon.

– Jo “shakedownin” eka veto näytti, että nyt on vauhti kohdallaan. Vaikka “Seb” oli hiukan kiukkuinen FIA:lle perjantain jälkeen, oli silti nähtävissä, että lauantaina tärähtää mestarillinen suoritus ja niinhän siinä kävikin. Suoritus erikoiskokeilla 14-16 oli mykistävä, täydellinen mestarin isku, johon ei kukaan pystynyt vastaamaan. Kiukku johtui siitä, että FIA oli päättänyt olla sijoittamatta Superrallin kuskeja (keskeyttämään joutuneet kuljettajat) ajamaan ensimmäisenä seuraavana päivänä, Sohlberg taustoittaa.

Sohlberg ei usko, että M-Sport Fordin tekemä protesti Power Stage -erikoiskokeella Ogierille shikaanin esteisiin törmäilystä annetusta aikasakosta tulisi menemään läpi.

– Ogier oli itse puhunut ensimmäisen ajokerran jälkeen, että shikaaniin ei saa osua ja järjestäjä antoi asiasta lisämääräyksen ennen Power Stagea.

Rallin MM-sarjan 2000-luvun kuninkaat, kaksi Sebastienia, Ogier ja Loeb, keräsivät isoimmat otsikot kilpailun aikaan ja myös Sohlberg ylistää rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Loebin paluuta WRC-auton rattiin reilun kolmen vuoden tauon jälkeen.

– Mykistävä suoritus mestarilta. Loeb hyödynsi tietenkin lähtöpaikkansa todella hyvin, mutta silti sitä autoa pitää ajaa. Paluu monen vuoden tauon jälkeen tositoimiin sujui tavalla, josta todella moni yllättyi ja hattuja nousi päästä. Vaikka Loeb ajoi paljon testiä ennen rallia, on testikilometrit aivan eri kuin kisakilometrit. Suoritus oli mielestäni sitä tasoa, että Loebin kannattaisi vakavasti harkita paluuta rallin pariin täyspäiväisesti, Sohlberg toivoo.

Sohlbergin oma valmennettava Gus Greensmith ajoi ensimmäistä kertaa urallaan WRC2-luokassa kolmen parhaan joukkoon. 21-vuotiaan brittikuljettajan sijoitus oli toinen.

– Todella hyvä suoritus. Kypsää ajoa ja auton maaliin ajaminen. Vauhti ei autossa, eikä kuskissa vielä Meksikossa riittänyt haastamaan Pontusta (Tidemand), mutta viikonloppu oli monella saralla todella hyvä. Malttoi ja opetteli. On todella tärkeätä oppia ajamaan myös varmasti ja tuoda auto ilman naarmuakaan maaliin, Sohlberg muistuttaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Korsikan saarella Ranskassa 6.-8. huhtikuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com