MOTORSPORT

Solbergin mestarikartturi hyppää Evansin kyytiin Korsikan MM-rallissa – “Phil todellakin osaa hommansa”

M-Sport Fordin Elfyn Evans joutuu vaihtamaan kartanlukijaa ensi viikolla ajettavaan Korsikan MM-ralliin.

Rallin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Meksikossa ulosajossa loukkaantunut Elfyn Evansin kartanlukija Daniel Barritt tarvitsee lisää toipumisaikaa, eikä hän pysty osallistumaan ensi viikonloppuna ajettavaan Korsikan MM-ralliin. M-Sport Ford tiedotti pääsiäisen aikaan, että Evansille nuotteja Barrittin tuuraajana tulee lukemaan Phil Mills, 54.

– Ilman Dania ei (Korsikan kilpailusta) tule olemaan helppoa, mutta hänen terveytensä on aina etusijalla ja on tärkeää, että hän saa nyt aikaa toipua kunnolla ajatellen loppukautta, Evans kommentoi M-Sport Fordin tiedotteessa.

Mills on urallaan osallistunut 162 MM-ralliin, suurimpaan osaan niistä Petter Solbergin kartanlukijana, ja tämä kaksikko juhli rallin maailmanmestaruutta vuonna 2003. Millsin CV:stä löytyy maailmanmestaruuden lisäksi MM-ralleista 13 osakilpailuvoittoa, sekä yhteensä 40 palkintosijoitusta.

Edellisen kerran Mills osallistui MM-ralliin kartanlukijana vuonna 2010 Portugalissa. Pitkästä kilpailutauosta huolimatta Evans on kuitenkin täysin luottavainen, onhan Mills toiminut Evansin etuautotehtävissä jo viiden vuoden ajan.

– Phil todellakin osaa hommansa. Danin ohella hän tuntee nuottini paremmin kuin kukaan muu ja hän tietää mitä on voittaminen, Evans hehkuttaa.

Evans on kolmen ajetun MM-rallin jälkeen kuljettajien MM-sarjassa vasta sijalla 12.

– Nopeuteemme olen ollut tyytyväinen, mutta alkukauteni ei siitä huolimatta ole ollut mikään paras mahdollinen. Siihen haluan tehdä muutoksen Korsikan osakilpailussa. Tämä on kilpailu, josta tykkään todella paljon. Katsotaan miten kilpailu lähtee käyntiin ja yritetään tehdä parhaamme. Minulla on edellisiltä vuosilta täältä hyviä tuloksia ja odotankin innolla mihin pystymme tänä vuonna, Evans päätti.

Korsikan MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina 6. huhtikuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com