Solbergin pohja-aika oli jo lähes kiveen hakattu – Sitten paikalle saapui Pajari

10.2.2023 / 14:53
Sami Pajari on aloittanut Ruotsin MM-rallin vahvasti (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Ruotsissa. WRC2-luokka on käynnistynyt Oliver Solbergin komennossa, mutta myös suomalaisten suoritukset ovat olleet vahvoja.

Ruotsin MM-rallin ensimmäinen pitkä ajopäivä käynnistyi WRC2-luokassa suomalaisittain komealla tavalla, kun Emil Lindholm, Teemu Suninen, Sami Pajari ja Jari Huttunen valtasivat 10,76-kilometrisellä Brattbyn erikoiskokeella neljä ensimmäistä sijaa. Myös kokonaistuloksissa suomalaisilla oli hallussaan neloisjohto kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen.

Päivän toisella erikoiskokeella Oliver Solberg ja Ole Christian Veiby olivat selkeästi nopein kaksikko ja he myös kiilasivat kokonaistilanteessa suomalaisten ohi sijoille yksi ja kaksi. Suninen, Huttunen ja Pajari pitivät paikkansa kärkiviisikossa, mutta sen sijaan Lindholmin mahdollisuudet taistella kärkisijoista kariutuivat hangessa käyntiin. Lindholm hävisi Solbergin pohja-ajalle minuutin ja 40 sekuntia.

– Viime vuoden perusteella olin luottavainen, että sen mutkan pystyisi ajamaan täysillä, mutta väärässä olin. Sukellus lumipenkkaan tukki jäähdyttimen ja jouduimme pysähtyä putsaushommiin, Lindholm harmitteli.

Aamupäivän viimeinen erikoiskoe, lähes 26 kilometriä pitkä Botsmark, näytti tuovan Solbergin perjantaihin toisen pohja-ajan, sen verran kova oli ruotsalaisen veto. Pajari oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja lahtelaisen huikea suoritus alitti Solbergin ajan 0,4 sekunnilla. Samalla Pajari nousi kokonaistilanteessa toiseksi, 6,8 sekunnin päähän Solbergista.

– Sanoisin, että ihan ok. Vaikea sanoa ajan suhteen mitään, jossain paikoissa kun ajan liian kovaa ja jossain paikoissa taas olen liian varovainen, Pajari pyöritteli erikoiskokeen maalissa tietämättään vielä ajaneensa nopeimman ajan.

Kokonaistilanteessa Suninen on kolmantena, 8,2 sekuntia kärkeä perässä, ja Skodan “museoautolla” taituroiva Huttunen viidentenä, 13,7 sekunnin päässä Solbergista. Lauri Joona löytyy tulosluettelosta sijalta kymmenen, eron ollessa kärkeen 36,8 sekuntia ja Lindholm puolestaan sijalta 16. Hallitsevalla WRC2-mestarilla eroa kärkeen on jo minuutti ja 44,7 sekuntia.

Ruotsin MM-ralli jatkuu huoltotauon jälkeen Suomen aikaa kello 15.53 alkaen, kun ohjelmassa on aamupäivän erikoiskokeet toiseen kertaan, sekä päivän päättävä Uumajan erikoiskoe, joka ajettiin ensimmäisen kerran torstai-iltana. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

WRC2-luokan tilanne 4/18 ek:n jälkeen

1) Oliver Solberg-Elliott Edmondson SWE/GBR (Skoda) 29.58,0
2) Sami PajariEnni Mälkönen (Skoda) + 6,8
3) Teemu SuninenMikko Markkula (Hyundai) + 8,2
4) Ole Christian Veiby-Torstein Eriksen NOR/NOR (Volkswagen) + 10,1
5) Jari HuttunenAntti Linnaketo (Skoda) + 13,7
6) Egon Kaur-Jakko Viilo EST/EST (Skoda) + 19,4
7) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Skoda) + 19,4
8) Marco Bulacia-Diego Vallejo BOL/ESP (Skoda) + 20,0
9) Georg Linnamäe-James Morgan EST/GBR (Hyundai) + 35,6
10) Lauri JoonaTuukka Shemeikka (Skoda) + 36,8

———

16) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 1.44,7

Solbergin keskinopeus: 112,0 km/h
Pohja-ajat: Huttunen 1, Lindholm 1, Pajari 1, Solberg 1

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: WRC+ erikoiskokeen maalihaastattelut

 

Tänak johdossa ilman pohja-aikoja – Suomalaisduo mukana voittotaistelussa


Facebook kommentit