Sumu haittana Lempäälässä, Pietariselta huikea aloitus – “En muista milloin olisi jännittänyt noin paljon”

29.9.2017 / 22:56
Eerik Pietarinen Ideaparkin parkkipaikalla perjantai-iltana (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Lempäälän ympäristössä. Kaksipäiväinen kilpailu starttasi perjantaina kolmen erikoiskokeen voimin sumuisissa olosuhteissa. Ensimmäistä kilpailuaan SM1-luokassa ajava Eerik Pietarinen sai debyyttikisaansa huikean alun.

SM2-luokan Suomen mestaruuden jo Kouvolan osakilpailussa kesäkuussa varmistanut Eerik Pietarinen kilpailee nyt ensimmäistä kertaa urallaan SM1-luokassa. Pietarinen ajaa Lempäälän SM-rallissa TGS Worldwide -tallin Skoda Fabia R5:llä ja vaikka moni osasikin odottaa tuusulalaiselta hyvää vauhtia heti debyyttikisassaan, niin nyt nähty vauhti yllätti silti käytännössä kaikki.

– Ihan kohtuu hyvin meni. Metsässä vähän arkailtiin sumun takia, mutta niin on arkaillut moni muukin, Pietarinen kommentoi perjantain erikoiskokeiden jälkeen UrheiluUutiset.comille.

Sumu todellakin haittasi kuljettajia perjantain toisella ja kolmannella erikoiskokeella. Avauserikoiskoe Ideaparkin parkkipaikalla meni vielä ilman ongelmia, mutta pimeässä ajetuilla metsäerikoiskokeilla sumu tuotti jo haittaa.

– Peltoaukeilla on ne pahimmat sumualueet, metsässä ei niin paha. Valojen kanssa joutuu vähän kikkailemaan. Välillä ajetaan ilman lisävaloja, näkee paremmin niin, Pietarinen taustoittaa.

Pietarisen mukaan ensimmäinen kilpailu uudella kalustolla uudessa luokassa oli hyvä aloittaa lyhyellä yleisöpyörityksellä. Ennen metsäpätkiä kun pääsi karistamaan pahimman jännityksen pois harteilta Ideaparkin parkkipaikalla keiloja kiertäessä.

– En muista milloin olisi viimeksi jännittänyt noin paljon, Pietarinen kuvaili fiilistä ennen avauserikoiskoetta.

– On siinä ajamisessa vielä paljon petrattavaa joka alueella. Että tietää ne rajat, kuinka kovaa sillä pystyy ajamaan.

Ja tavoite lauantaille on vain ja ainoastaan säilyttää ykköspaikka?

– Kyllä, Pietarinen päätti lyhyesti ja ytimekkäästi.

 

Kuva: Jari Hotti

SM1-luokan mestarikandidaateista Teemu Asunmaa avasi Lempäälässä parhaiten (Kuva: Jari Hotti).

 

“Ei muuta vaihtoehtoa kuin ajaa täysillä”

Jesse Turunen on yleiskilpailussa toisena ja ruotsalainen Jacob Jansson avauspäivän ehdottomasti suurimpana yllättäjänä kolmantena. Turusella eroa Pietariseen on 8,7 sekuntia ja Janssonilla 9,9 sekuntia. Kärkikolmikko on jo hieman karkumatkalla takana tuleviin SM1-luokan mestaruustaistelua käyviin Teemu Asunmaahan ja Juha Saloon nähden. Asunmaa on neljäntenä, 17 sekuntia kärjestä jääneenä ja Salo viidentenä, 1,8 sekuntia Asunmaata perässä.

– Ei tämä nyt tietysti meidän mitään parasta ollut, mutta ilman isompia virheitä tultiin läpi. Sumua oli hieman, välillä näkee hyvin ja välillä ei näe sitten yhtään mitään. Ihan suunnitelmien mukaan menee, Asunmaa viittasi mestaruustaistelun tilanteeseen missä Salon ollessa tuloksissa takana, Asunmaasta kruunattaisiin Suomen mestari.

Myös Salo tuskaili muiden kuljettajien tavoin sumuisten olosuhteiden kanssa.

– En ole vähään aikaan ajanut vastaavassa sumussa. Paikka paikoin edessä oli todella tiheä sumu, ajo tökki ja olin tehnyt myös epätarkan nuotin, joka näissä olosuhteissa kostautui, Salo harmitteli.

Asunmaalle tilanne mestaruustaistelun suhteen on siis perjantain jälkeen hyvä, mutta Salon kohdalla lähtökohdat lauantain seitsemälle erikoiskokeelle ovat täysin toiset. Rallin 10-kertainen Suomen mestari ei kuitenkaan vielä luovuta, vaan tarkoituksena on pistää kaikki peliin rallin toisena ajopäivänä.

– Huomenna aamusta alkaen laitetaan kaikki peliin ja katsotaan miten ajo lähtee onnistumaan, mihin vauhtimme riittää ja olemmeko edelleen taistelussa mukana. Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin ajaa täysillä. Periksi ei anneta, Salo korostaa.

Lempäälän SM-ralli jatkuu lauantaina aamupäivällä kello 10.30 alkaen.

Yleiskilpailun tilanne 3/10 ek:n jälkeen

1) Eerik Pietarinen (Skoda) 13.19,7
2) Jesse Turunen (Hyundai) + 8,7
3) Jacob Jansson (Mitsubishi) + 9,9
4) Teemu Asunmaa (Skoda) + 17,0
5) Juha Salo (Peugeot) + 18,8
6) Kristian Kiviniemi (Citroen) + 21,8

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit