Suninen aloitti takaa-ajon luokan pohja-ajalla – “Nyt vain kovaa ajoa jatkossakin”

28.10.2017 / 12:38
Teemu Suninen kilpailee Walesissa M-Sportin Ford Fiesta R5:llä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Perjantaina rengasrikon seurauksena Walesin MM-rallissa WRC2-luokan voittotaistelusta kärkikymmenikön ulkopuolelle pudonnut Teemu Suninen sai hyvän startin lauantaihin, kun kilpailun pisin ajopäivä käynnistyi suomalaiskuljetajan osalta luokan pohja-ajalla. Juuso Nordgren on luokassa parhaana suomalaisena sijalla seitsemän.

Teemu Suninen lähti Walesin MM-ralliin tavoitteenaan vain ja ainoastaan WRC2-luokan voitto. Kolmen ajetun erikoiskokeen tilanne näytti vielä varsin hyvältä, kun kärjessä ajaneen Pontus Tidemandin ja toisena olleen Sunisen välinen aikaero oli vain 7,8 sekuntia. Neljännellä erikoiskokeella Suninen kuitenkin kärsi rengasrikon ja sen myötä eroa kärkeen tuli yli kaksi ja puoli minuuttia. Kokonaistilanteessa Suninen romahti luokassaan sijalle 24.

– Yritimme ajaa tyhjällä renkaalla maaliin asti ja alkuun se sujuikin hyvin. Vauhti ei paljon hidastunut ja oletin sen hidastuvan vain noin puoli sekuntia kilometrillä, mutta sitten rengas lähti vanteelta ja peli oli siinä, Suninen kertasi perjantain ajopäivän päätteeksi tapahtumasarjaa Hafrenin erikoiskokeen ensimmäisellä ajokerralla.

Perjantain kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle Suninen ajoi sijoitukset 2-4-1 nousten WRC2-luokan kokonaistilanteessa 11 sijaa ylöspäin ollen sijalla 13. saapuessaan yötauolle. Taktiikka lauantain yhdeksälle erikoiskokeelle oli selkeä, takaa-ajon onnistumiseen vaaditaan heti aamusta alkaen kovia ek-aikoja.

– Nyt vain kovaa ajoa jatkossakin, Suninen päätti.

Suninen saikin lauantain ajopäivään hyvän startin, kun heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella syntyi luokan pohja-aika ja vieläpä varsin ylivoimainen sellainen. Ero kärkeen on nyt kaksi minuuttia ja 40 sekuntia ja kolmanteen sijaan hieman alle kaksi minuuttia.

 

 

“Tässä kisassa on aika helppoa tehdä virheitä”

WRC2-luokan neljästä suomalaiskuljettajasta Kalle Rovanperän ja Jari Huttusen taival päättyi perjantaina keskeytykseen. Rovanperä starttasi lauantain erikoiskokeille Ralli 2 -säännön turvin, mutta Huttunen ei. Juuso Nordgrenin toinen MM-ralli Skodan tehdastallin Fabia R5 -autolla toi perjantain jälkeen WRC2-luokassa seitsemännen sijan. Eroa tallikaveriin ja kuluvan kauden maailmanmestaruuden jo varmistaneeseen Tidemandiin kertyi reilut puolitoista minuuttia.

– Tämä päivä on mennyt opetellessa, sillä pidon muutokset ovat äärimmäisen hankalia huomata. Huomista ajatellen helpottaa, että tietää ainakin mitä on tulossa, Nordgren kommentoi perjantain erikoiskokeiden jälkeen.

Nordgrenin osalta perjantain ehdoton huippuonnistuminen osui kuudennelle erikoiskokeelle, Sweet Lambin toiseen ajokertaan, missä karkkilalainen oli Tidemandin jälkeen toiseksi nopein.

– Aamupäivä tunnusteltiin pitoa, sillä jarrutuspaikkoja on vaikea löytää. Iltapäivällä parannettiin kyytiä ja kuutospätkä meni meiltä jo oikeaan suuntaan, Nordgren hymyili.

Lauantain erikoiskokeille lähdettäessä Nordgren on WRC2-luokassa hyvissä asemissa, mutta hulluttelemaan ei nuorukainen aio kuitenkaan kärkisijojen kiilto silmissään lähteä.

– Hankitaan kokemusta taas kaikista pätkistä ja ajetaan ehjästi. Tässä kisassa on aika helppoa tehdä virheitä. Kuten tänäänkin nähtiin, porukkaa tippui paljon ja rengasrikkojakin oli, Nordgren korosti.

Walesin MM-rallin kahdeksas erikoiskoe, lauantain ajot avannut Aberhirnant, vahvisti Nordgrenin seitsemättä sijaa, kun aikakin oli seitsemänneksi nopein. Kuudentena oleva Pierre-Louis Loubet on 15,1 sekunnin päässä ja Nordgrenin takana seitsemännellä sijalla ajava Matt Edwards puolestaan 13,3 sekuntia Nordgrenia perässä.

 

Selivaara logo 2017

 

Hyundai Wales 2017

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit