Suninen ja Lappi haastavat MM-pistejohtajan Puolan sorateillä

16.6.2016 / 13:10
Italian MM-ralli päättyi Teemu Sunisen voitonjuhliin (Kuva: Teemu Sunisen Facebook).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonloppuna Italian MM-rallissa Sardinian saarella erinomaisia otteita esittäneet Teemu Suninen ja Esapekka Lappi nähdään seuraavan kerran tositoimissa kahden viikon päästä käynnistyvässä Puolan MM-rallissa, josta on WRC2-luokan ilmoittautuneiden listan perusteella tulossa huikea kilpailu.

WRC2-luokan MM-pisteissä kolmantena olevan Teemu Sunisen, sekä sijalla 10. olevan Esapekka Lapin lisäksi Puolassa lähtöviivalla nähdään mm. pistejohtaja Elfyn Evans, sekä pisteissä toisena oleva ja Italiassa viimeisellä erikoiskokeella kolmannelta sijalta keskeyttämään joutunut Nicolas Fuchs. Yhteensä Puolan MM-ralliin osallistuu WRC2-luokan MM-pisteistä taistelemaan 26 autokuntaa.

MM-pistetilanteen top 10 -listalta mukana ovat lisäksi Pontus Tidemand, Hubert Ptaszek, Armin Kremer, sekä Marius Aasen eli kymmenen parhaan pistemiehen joukosta Puolan sorateillä nähdään peräti kahdeksan kuljettajaa. Kilpailun ehdoton musta hevonen on virolainen Karl Kruuda, joka teki Italiassa paluun MM-ralleihin 11 kuukauden tauon jälkeen ja oli heti kolmas. Vuosi sitten Kruuda ajoi Puolassa WRC2-luokassa kolmanneksi.

Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa osallistuu Puolan MM-ralliin nyt toista kertaa uransa aikana. Vuosi sitten Suninen debytoi WRC2-luokassa juuri Puolassa ja sijoittui kuudenneksi. Lappi kartanlukijansa Janne Fermin kanssa puolestaan on kilpaillut Puolassa aiemmin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla suomalainen on myös juhlinut rallin voittoa. Vuonna 2012 tuli voitto ERC:ssa (EM-sarja) ja viime vuonna Lappi oli täysin ylivoimainen WRC2-luokassa johtaen rallia toiselta erikoiskokeelta aina ruutulipulle asti.

– Ei tässä paljoa tyytyväisempi voisi olla. Kaikki meni loistavasti alusta loppuun. Voitto ratkaistiin periaatteessa jo perjantaina, kun tultiin tosi hyvää kyytiä. Lauantai ja sunnuntai pidettiin vain pää kylmänä ja kontrolloitiin rallia. Auto, nuotti, taktiikka – kaikki toimi, Lappi hehkutti rallin jälkeen.

WRC2-luokan MM-sarjassa kuljettaja voi osallistua kauden aikana maksimissaan seitsemään MM-ralliin ja kuusi parasta tulosta lasketaan mukaan MM-pisteisiin. Puolan MM-ralli käynnistyy kahden viikon päästä torstaina (30.6.).

WRC2:n MM-pisteet Italian jälkeen

1) Elfyn Evans 62 (4)
2) Nicolas Fuchs 55 (4)
3) Teemu Suninen 50 (3)
4) Pontus Tidemand 43 (2)
5) Hubert Ptaszek 42 (5)
6) Armin Kremer 40 (3)
7) Marius Aasen 25 (3)
8) Jan Kopecky 19 (2)
9) Abdulaziz Al-Kuwari 19 (3)
10) Esapekka Lappi 17 (2)

Suluissa ajettujen MM-rallien määrä tällä kaudella

Voittajat kaudella 2016

Monte Carlo – Elfyn Evans
Ruotsi – Elfyn Evans
Meksiko – Teemu Suninen
Argentiina – Nicolas Fuchs
Portugali – Pontus Tidemand
Italia – Teemu Suninen

Lue myös!

Lapin vuoro näyttää “isoille pojille” menemisen mallia – Latvalakin hehkutti Twitterissä (12.6.2016)
Maamme-laulu soi Sardinian saarella, Suninen WRC2-luokan valtias (12.6.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit