Suninen katsojan rooliin Argentiinassa

23.4.2016 / 11:54
Reitin nuotitettuaan Teemu Suninen jäi Argentiinassa katsojan rooliin. (kuva: Neste Ralli)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen ei kilpaile Argentiinan MM-rallissa viikonloppuna. Hän nuotitti reitin, mutta seuraa itse kilpailua katsojana. Argentiina ei alunperinkään kuulunut nuorukaisen kilpailuohjelmaan. Mestarimanageri Timo Jouhkin suojatteihin kuuluva 22-vuotias Suninen sanoo saaneensa paljon hyötyä reitin ennakkotutustumisesta tulevaisuutta ajatellen.

– Ihan olen katsojan roolissa rallin aikana. Yritetään saada mahdollisimman paljon infoa nyt vaan itselleen. Koitetaan olla tarkkasilmäisenä kaverina, Suninen kertoo.

– Täällä ollaan lähinnä siksi, että tietää jatkossa mihin on menossa, miten valmistautuu, ja että tietää myös ennen testejä millaista testitietä kannattaa ottaa, ja millaiseksi auto pitää testata. Kun tietää millaista on, niin pystyy paremmin valmistautumaan. Nyt voi esimerkiksi seurata rengasvalintoja sivusta, niin sitten on niitäkin helpompi tehdä ensi vuonna. Toki tietuntemuskin kokemuksen myötä paranee, Suninen kertoo.

Urallaan vasta 12 MM-rallia ajanut Suninen sanoo, että tämän vuoden reitti Argentiinassa on haastava. Kilpailu jatkuu sunnuntai-iltaan.

– Vaikuttaa haastavalta. Tiestö sinällään ei ole teknisesti niin haastavaa, mutta olosuhteet tekevät sen vaikeaksi. Siellä on rytkyjä, patteja ja kiviä, joista voi ajaa pihalle ja niissä voi rikkoa auton. Sen puolesta on todella haastava ralli. Uskon, että tänäkin vuonna tulee keskeytyksiä tai tekniikkamurheita, Suninen sanoo.

Suninen ajaa yksityistallin R5-luokan Skodalla suuren osan MM-kaudesta. Ruotsin osakilpailussa hän oli luokkansa toinen ja Meksikossa Suninen voitti.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit