MOTORSPORT

Sunisella onnistunut perjantai Turkin kivikossa – “Auto on todella hyvä, voin puskea sillä kovaa”

Teemu Suninen pitää ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän jälkeen Turkin MM-rallissa yhdeksättä sijaa. Ford-kuljettaja ylsi perjantain iltapäivällä kertaalleen jo toiseksi nopeimpaan ek-aikaan.

Kuumasta ja rajusta Turkin MM-rallista on perjantain jälkeen ajettu seitsemän erikoiskoetta. Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula löytyvät päivän päätteeksi yhdeksänneltä sijalta. Eroa kärkeen on kertynyt reilu minuutti. Virheettömän päivän ajaneen Sunisen kasvoilta paistoi tyytyväisyys. Erityisesti iltapäivän ensimmäiselle erikoiskokeelle tullut toiseksi nopein aika sai miehen kehumaan autoaan vuolaasti.

– Auto on todella hyvä. Voin puskea sillä kovaa, vaikka erikoiskokeet ovat olleet hurjan kivikkoisessa kunnossa. Iltapäivän ensimmäisen tulin vähän liiankin kovaa. Renkaat kuluivat ja toisen otin sitten jo varovaisemmin. Tuntui pahalta nähdä autoja tien laidassa keskeyttäneenä, mutta kyllä se siltä näyttää, että täälläkin täytyy silti puristaa joka paikassa, Suninen kommentoi.

Teiden lämpötilan noustessa jopa kuuteenkymmeneen asteeseen, tiedettiin ralli vaativaksi olosuhteiltaan. Siitäkin huolimatta lähes muodottomiksi kuluneet renkaat olivat monelle kuljettajalle yllätys.

– Meillä oli iltapäivän viimeisellä neljä aivan loppuun kulunutta rengasta ja kaksi kohtuullista edessä. Ei sitä osannut etukäteen arvata, että renkaat kuluvat noin paljon, kun emme ajaneet testiä lainkaan ennen rallia.

Lauantain lenkki koostuu kuudesta erikoiskokeesta, joiden kuntoa Suninen voi toistaiseksi vain pähkäillä. Varmaa on, että pahaa tekee auton puolesta, mutta kilpakumppanit eivät armoa anna. Niinpä Sunisenkin on lähdettävä ronskein ottein päivän erikoiskokeille.

– Huomenna tiet ovat yhä aika huonoja. Kulumisesta ei osaa sanoa, mutta kovaa siellä saa taas mennä, Suninen päätti.

Teksti: Teemu Sunisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com