Sunisen kauden päätavoite saavutettu, rennoin mielin Walesiin – “Tosi hyvä uutinen”

5.10.2018 / 07:56
Teemu Suninen on MM-pisteissä sijalla kahdeksan (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Harva kuljettaja myöntää nauttivansa Walesin MM-rallin niljakkaista olosuhteista. Teemu Suniselle asian sanominen ääneen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys. Osoituksena taidoistaan ääriolosuhteissa Suninen tykitti Walesin MM-rallin testierikoiskokeelle torstaina nopeimman ajan.

M-Sportin leirissä istui torstai-aamuna tyytyväinen kuljettaja. Viikkoa ennen rallia tallipäällikkö Malcolm Wilson oli vahvistanut Teemu Sunisen jatkon tiimissään myös kaudella 2019. Kuin kiitoksena luottamuksen osoituksesta Suninen halusi antaa työnantajalleen vakuutuksen siitä, että valinta ei ollut virheellinen.

Reilut kolme kilometriä mutaa ja liukkautta sujuivat Suniselta parhaimmillaan aikaan 2.01,2. Se jäi myös koko aamupäivän nopeimmaksi noteeraukseksi, joten syystäkin oli miehellä hymy herkässä.

– Autoon jäi heti hyvä fiilis. Pitkästä aikaa ajoimme kunnon mutaisissa olosuhteissa ja toinen kierros sitten sujuikin mainiosti. Tämä on hyvä ralli minulle, vaikka onkin nopean puoleinen sorakisa. Kyllä Wales on silti mielirallejani, Suninen sanoo.

Walesista tuli mieluisa ralli Suniselle heti ensikosketuksesta. Vuonna 2015 nuorukainen osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa ja voitti välittömästi WRC2–luokan mittelön altavastaajaksi jääneellä Skodan S2000 –autolla. Nyt alla murisee huomattavasti tehokkaampi ja suorituskykyisempi Ford Fiesta WRC, jolla Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät rohkeasti haastamaan kokeneempia kilpakumppaneitaan Walesin vaikeilla erikoiskokeilla.

– Isoin haaste on pidon vaihtelu ja olosuhteiden lukeminen. On tärkeää löytää oikea rytmi, jolla nämä erikoiskokeet pääsee ajamaan kaikki läpi ja tekemään hyviä aikoja. Se on vielä isompi haaste WRC-autolla, Suninen kuvailee.

Kun tulevaisuus on varmistettu, voi Suninen kääntää katseensa reippaasti yksittäisten tähtihetkien tavoitteluun. Samalla miehen apua tarvitaan toki myös tiimien välisessä MM-kamppailussa, jossa M-Sport on tipahtanut hienoiseen takaa-ajajan rooliin. Eroa sarjakärjessä kiitävään Toyotaan on 40 pistettä.

– Se on tosi hyvä uutinen, että saimme varmistettua ensi kaudelle täyden ohjelman. Se olikin tämän kauden selkeä tavoite ja nyt kun se on saavutettu, on helpompi lähteä tähän kisaan. Edelleen tietysti pitää ajaa hyviä tuloksia myös loppukaudesta, Suninen muistutti.

Teksti: Teemu Sunisen tiedote


Facebook kommentit