Sunisen suoritukset ylittivät tallipäällikön odotukset – “Lahjakkuutta, potentiaalia”

1.7.2017 / 00:50
Teemu Sunisen hieno ajo sai myös Malcolm Wilsonin innostumaan (Kuvat: Jari Nurminen ja M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä viikonloppuna Puolassa urallaan ensimmäistä MM-ralliaan WRC-kalustolla ajavan Teemu Sunisen suoritukset saivat jopa M-Sportin kaiken nähneen ja kokeneen tallipäällikön Malcolm Wilsonin hämmästymään 23-vuotiaan lahjakkuuden otteista.

10 erikoiskokeen jälkeen Teemu Sunisella on plakkarissaan jo yksi pohja-aika, sekä yhteensä kolme sijoitusta ek-ajoissa viiden parhaan joukkoon. Kokonaistilanteessa Suninen on perjantain jälkeen seitsemäntenä ja taakse jäävät tässä vaiheessa kokeneimmista kuljettajista mm. Juho Hänninen, Andreas Mikkelsen, sekä samanlaisella Fordilla Sunisen kanssa kilpailevat Mads Östberg ja Elfyn Evans.

– Täytyy sanoa, että olen erittäin vaikuttunut Teemun ja Mikon (Markkula, kartanlukija) suorituksista. En muista ketään, joka olisi noin lyhyessä ajassa onnistunut saavuttamaan ensimmäisen erikoiskoevoittonsa. Se vain osoittaa, kuinka paljon lahjakkuutta ja potentiaalia hänellä on, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson kehuu tallinsa tiedotteessa.

Viime vuonna WRC2-luokan MM-sarjassa toiseksi sijoittunut Suninen solmi tälle kaudelle sopimuksen M-Sportin kanssa, mikä kattaa MM-ralleja niin WRC- kuin WRC2-kalustollakin. Ennen Puolassa nyt tapahtuvaa WRC-debyyttiään Suninen ajoi tällä kaudella kolme osakilpailua WRC2-luokassa. Tuloksena oli yhtä monta luokan kakkossijaa.

– Teemu on tehnyt täsmälleen kaiken sen mitä odotin hänen tekevän tänä viikonloppuna, eli ottavan kaiken oppimansa käyttöön ja toteuttamalla niitä oppeja. Mutta minun on myönnettävä, että hän ylitti jopa minun odotukseni tämän iltapäivän esityksellään, Wilson hehkuttaa suojattinsa suorituksia.

Sunisen upeaa suoritusta korostaa vielä entisestään se, että Puolassa perjantaina ajettiin erittäin vaikeissa ja liukkaissa olosuhteissa ja myös sarjan ylivoimaisesti kokeneimmat kuljettajat olivat täysin ihmeissään olosuhteiden haasteellisuudesta koko päivän ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit