Sunnuntain hieno nousu toi Rovanperälle uran parhaan sijoituksen Italian sarjasta

4.6.2017 / 21:11
Kalle Rovanperä ajoi Salento-rallissa sijalle seitsemän (Kuva: Campionato Italiano Rally).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa nousi Italian rallimestaruussarjan kauden viidennessä osakilpailussa Salento-rallissa toisena ajopäivänä sunnuntaina kuusi sijaa ylöspäin ja nyt saavutettu seitsemäs sija on Rovanperän uran paras Italian sarjasta tähän mennessä.

Kalle Rovanperän mahdollisuudet taistella Salento-rallin kärkisijoista menivät jo lauantaina rallin ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Peugeot osui tiellä olleeseen irtokiveen, sen seurauksena Rovanperä pyörähti ja autosta hajosi kaksi rengasta. Epäonnekkaan alun jälkeen Rovanperä oli hyvässä vauhdissa rallin muilla erikoiskokeilla ja lauantain päätteeksi nuori suomalainen kirjautti CV:hensä vielä ensimmäisen Italian sarjassa ajetun pohja-ajankin.

Avauspäivän jälkeen Rovanperän sijoitus yleiskilpailussa oli 13. Toisena ajopäivänä ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 85,3 kilometriä. Neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella Rovanperä oli jokaisella neljänneksi nopein ja kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle syntyi kolmanneksi nopein aika. Maalissa Rovanperän sijoitus yleiskilpailussa oli seitsemäs, mikä on Rovanperän uran paras Italian kisoissa tähän mennessä.

Rovanperä ajoi viikonloppuna hyvän ja tasaisen kilpailun ja sai ennen kaikkea haluamaansa kokemusta, kun auto toimi hyvin ja ajovirheitä ei tullut. Rovanperä tviittasikin heti kilpailun jälkeen, että on onnellinen miten suorittaminen edistyi viikonlopun aikana. Jossittelu on tottakai varsinkin autourheilussa aina turhaa, mutta ilman tuota lauantaina tiellä ollutta irtokiveä Rovanperä olisi taistellut vauhdin puolesta vahvasti tänä viikonloppuna palkintosijoituksesta.

Seuraavaksi Rovanperä ja Pietiläinen nähdään kilpailemassa tulevana viikonloppuna Suomessa ja Kouvolan SM-rallissa, missä alla on jälleen Toni Gardemeisterin tallin Skoda Fabia R5. Rovanperälle tuleva Kouvolan kilpailu on uran ensimmäinen soraralli SM-tasolla. Helmikuussa Rovanperä ajoi voittoon lumella ajetussa Mikkelin SM-rallissa.

Salento-rallin yleiskilpailun tulokset

1) Paolo Andreucci (Peugeot) 1.56.30,4
2) Simone Campedelli (Ford) + 39,8
3) Antonio Rusce (Ford) + 3.53,0
4) Fabrizio Andolfi Jr (Fiat) + 11.40,0
5) Riccardo Canzian (Renault) + 11.40,5
6) Kevin Gilardoni (Renault) + 13.11,8
7) Kalle Rovanperä (Peugeot) + 14.17,1

 

 

Lue myös!

Video: Iso kivi tiellä Rovanperän harmina – “Rikottiin siinä pari rengasta” (3.6.2017)
Rovanperälle ensimmäinen pohja-aika Italiassa – “Onnistuttiin vielä iskemään” (3.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit