Suomalaiselle ralliyleisölle tuttu virolaiskuljettaja teki paluun MM-sarjaan

10.6.2016 / 10:32
Karl Kruuda vauhdissa Viron EM-rallissa vuonna 2014 (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Printsport Racingin Ford Fiestalla vuonna 2014 rallin SM-sarjassa historiaa tehnyt ja ensimmäisenä ulkomaalaisena kuljettajana rallin Suomen mestaruuden voittanut 23-vuotias virolaiskuljettaja Karl Kruuda teki paluun MM-sarjaan lähes vuoden tauon jälkeen, kun hän osallistuu tänä viikonloppuna Italian MM-ralliin Drive Dmack Trophy Teamin Ford Fiesta R5:lla WRC2-luokassa.

Karl Kruuda nähtiin edellisen kerran mukana rallin MM-sarjassa 11 kuukautta sitten Puolassa, missä hän ajoi Citroenilla WRC2-luokassa kolmanneksi. Uransa ensimmäisen MM-rallin jo vuonna 2010 Jordaniassa ajanut Kruuda ajaa viikonloppuna Sardinian saarella Marius Aasenin tallikaverina korvaten alkukauden kisoissa tallin väreissä ajaneen Sander Pärnin. Kruudan sopimus pitää sisällään Italian lisäksi Puolan ja Suomen MM-rallit. Kruuda ajaa Sardiniassa samalla autolla millä britti Elfyn Evans ajoi toukokuussa Portugalin MM-rallissa ja avauserikoiskokeella virolainen oli neljänneksi nopein.

– Se tuntui mahtavalta! Ei osaa oikein muuta sanoa. Tuntuu todella hienolta olla taas takaisin näissä ympyröissä. Tavoite on löytää oikea ajorytmi ja saada itseluottamus taas takaisin, 2,6 sekuntia luokan pohja-ajan ajaneelle Teemu Suniselle hävinnyt Kruuda kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Kruuda osallistuu Italian MM-ralliin nyt viidettä kertaa. Sardinian tiet ja olosuhteet ovat siis tutut, mutta pitkäksi venynyt tauko ajohommista vaatii kilometrejä alleen, ennen kuin se paras vauhti löytyy.

– On hyvä asia, että perjantaina ajetaan alkuun hieman lyhyempiä erikoiskokeita, jotta pääsen paremmin kiinni taas takaisin ajorytmiin, Kruuda tervehti ilolla viikonlopun ohjelmaa.

Vuonna 2014 Suomen MM-rallissa yleiskilpailussa sijalle 10. ajanut ja uran ensimmäisen MM-pisteen saavuttanut Kruuda sijoittui vuonna 2010 rallin junioreiden MM-sarjassa neljänneksi. WRC2-luokassa osakilpailuvoittoja Kruuda on ajanut uransa aikana toistaiseksi kaksi: vuonna 2014 Ruotsissa, sekä Suomessa. Nyt tehdyn kolmen MM-rallin sopimuksen kautta Kruuda pyrkii hakemaan uralleen uutta nostetta.

– Tämä on minulle loistava mahdollisuus ja teen kovasti töitä sen eteen, että saan tästä mahdollisuudesta kaiken irti, Italian MM-rallin WRC2-luokan voittotaistelun todellinen musta hevonen totesi ennen rallia.

Kruudan managerina toimii rallin vuoden 1981 maailmanmestarin Ari Vatasen poika Kim Vatanen. Perjantain ajopäivä Sardiniassa käynnistyy kello 10.35 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Jari Hotti, twitter @JariHotti


Facebook kommentit