MOTORSPORT

Suomalaisilla nihkeä aloitus VLN-sarjassa Nurburgringillä – Markus Palttala: “Testikisoja 24 tunnin kisaan”

Markus Palttala, Jesse Krohn ja Matias Henkola ajoivat Saksan Nurburgringillä VLN-sarjan 4h-kilpailun, mutta tuloksellisesti viikonloppu ei tarjonnut kovin hekumallisia sijoja.

Kaikki suomalaiset ajoivat BMW M6 GT3 -autolla. Markus Palttala ajoi Rowe Racingissa yhdessä Nick Catsburgin ja Richard Westbrookin kanssa.

Matias Henkolan kanssa Walkenhorst Racingin väreissä ajoivat Jordan Tresson ja Herny Walkenhorst.

Jesse Krohn edusti BMW Team Schnitzeriä Tom Blomqvistin, Martin Tomczykin ja Antonio Felix da Costan kanssa. Tomczyk on DTM-sarjan mestari ja da Costa puolestaan entinen Red Bull ja Toro Rosso -tallien testikuljettaja.

Henkolan kilpailu päättyi hylkäykseen. Palttalan autokunta keskeytti viimeisellä kierroksella polttoaineen loppumisen vuoksi.

– Olimme parhaana bemarina sijalla 15, kun löpö loppui. Oma osuus meni hyvin. Nousin sijalta 29 sijalle 11 ennen varikkostoppia. Nämä VLN-kisat ovat meille täysin testiajoa Nurburgringin 24 tunnin kisaa varten. Testaamme autoa ja renkaita kisan aikanakin. Hyviä kilometrejä tuli paljon, ja kahden viikon kuluttua jatketaan, Palttala raportoi.

Kolmikosta ruutulipun näki vain Krohn, jonka autokunta sijoittui luokassaan 19:nneksi.

VLN-avauksessa oli mukana 466 kuljettajaa 27:stä eri maasta. Sarjan kaikki osakilpailut ajetaan Nurburgringillä.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com