Suomalaisilla runsaasti tekniikkamurheita Elban EM-rallissa – “Lautalla mantereelta osia hakemaan”

24.9.2017 / 23:00
Pentti Veikkasen taival Elban saarella oli täynnä vastoinkäymisiä (Kuva: Gianluca Nataloni).

[ A- ] / [ A+ ]

Espanjasta maaliskuussa alkanut yhdeksän osakilpailun mittainen Historic-rallin EM-sarja on kauden 2017 osalta loppusuoralla. Seitsemäs osakilpailu ajettiin Italian Elban saarella ja se ei paljon jättänyt suomalaisittain jälkipolvelle kerrottavaa, sillä neljästä suomalaisparista vain sarjan ulkopuolisena ajanut Janne Toivonen suoriutui maaliin ilman suurempia ongelmia.

Suomalaisautokunnista Pentti Veikkanen-Timo Jaakkola kategoriassa 3 ja Sverre Norrgård–Enni Mälkönen kategoriassa 1 jatkavat epäonnisen Elban kisan jälkeenkin vielä hyvissä asemissa EM-mitalien jahtaamisessa. Veikkasen autokunto menetti johtoasemansa kategoriassaan, mutta on sentään kakkosena, vain kolme pistettä johtavaa paria Mauricio Pagella-Roberto Brea perässä.

– Italialaiset ajavat mieluimmin vain asfalttikisoja, eivät he olleet Suomessakaan kesällä. Kun päätöskisa ajetaan Saksassa sorapinnalla, niin peli ei suinkaan mestaruudenkaan suhteen ole vielä menetetty. Loppupisteisiin lasketaan kuuden parhaan kisan tulos. Paljon riippuu siitä, kuinka paljon autoja jäljellä oleviin kisoihin tulee, muistuttaa Veikkanen.

Elballa torstaina ajetulla ensimmäisellä erikoiskokeella Porsche 911 SC -autoa kuljettavalla Veikkasella meni hienosti. Toisella ei enää.

– Tuli voimansiirron kanssa tuskaa ja kytkin petti illan toisella, todella hienolla yleisöerikoiskokeella. Sen jälkeen tuli muita ongelmia, kertasi Veikkanen.

Veikkanen kertoi joutuneensa vaihtamaan huoltoautoa Elban reissua varten eikä uudessa autossa ollut riittävän täydellistä varaosa-arsenaalia. Uusia osia rikkoutuneiden tilalle ei ollut mukana.

– Sitä oli lähdettävä lautalla perjantaina Italian mantereelta osia hakemaan, jotta päästäisiin ajamaan sentään rallin viimeisenä päivänä.

Elban rallissa poikkeuksellisesti torstai ja perjantai olivat samaa jaksoa, joten näinä päivinä keskeyttäneiden ei ollut mahdollista jatkaa rallia ennen kuin lauantaina. Sikäli useita tunteja suuntaansa kestänyt osien hakureissu ei tilannetta kisan kannalta haitannut. Perjantaina Veikkaselta jäi neljä erikoiskoetta ajamatta, mistä hän sai näiltä pätkiltä ek-ajakseen kategoriansa huonoimman ajan, sekä vielä aikasakkoa 60 sekuntia per pätkä.

– Kun sitten lauantaina lähdettiin taas kisaamaan, olihan sitä yritettävä vähän tosissaankin vetää. Spinnattiin sitten heti aamun ensimmäisellä, kun yritystä oli vähän liikaa. Onneksi sentään päästiin jatkamaan ja maaliinkin lopulta selviydyttiin, Veikkanen kommentoi.

Kategoriassa 1 Norrgård ja Mälkönen pitivät pintansa kolmantena ja Mälkönen karttureiden kakkosena, mutta piste-ero kärkeen venähti nyt jo 50 pisteeseen. EM-hopeaan on tässä vaiheessa matkaa 19 pistettä. Johtavalla Antonio Parisilla on nyt pisteitä kuudesta kisasta Norrgårdin autokunnan viittä vastaan. Suomalaisilla on siis hyvä tilaisuus vielä Unkarissa ja Saksassa kasvattaa pistepottiaan. Norrgård on totuttu näkemään BMW:n puikoissa, mutta nyt oli alla tällä kaudella toistamiseen ulkomitoiltaan isokokoinen Ford Falcon.

– Falcon on tänne Elban pienille, kapeille teille aivan liian iso auto. Siirtymilläkin on paikoitellen vaikeuksia mahtua etenemään, tilitti Norrgård jo kisan toisena päivänä, perjantaina.

Loppujen lopuksi Norrgård joutui sitten keskeyttämään polttoaineensyöttöön liittyvien ongelmien vuoksi. Ennen tätä ilmenneet jarruongelmat helpottivat alkuvaiheiden jälkeen, mutta matka loppui sitten viimeisellä, 10. erikoiskokeella. Italialainen Parisi voitti kategorian ja maanmiehensä Carlo Fiorito oli toinen.

Kategoriassa 2 Jari Hyvärinenkään ei maaliin asti selvinnyt. Auton virranjakajan rikkoutuminen jätti kuljettajan kartturinsa Jarno Ala-Turkian kanssa reitin varrelle lauantai-päivän toisella erikoiskokeella. Hyvärisen pistesaldo kasvoi vain yhdellä, kuten parani EM-pistetaulukon sijoituskin, mikä on nyt 13.

Ainoana suomalaisena maaliin asti ajanut Janne Toivonen ei ole ilmoittautunut ajamaan EM-pisteistä, mutta kartanlukijansa Janne Mäntylä on. Mäntylä kasvatti pistepottiaan 11 pisteellä ja paransi sijoitustaan 10. sijalta seitsemänneksi kartanlukijoiden taulukossa. Lancia Fulvia 1.6 Coupella ajava Toivonen oli kategoriassaan 11. ja luokassaan ainut osanottaja.

Lue myös! Rallin lajipäällikkö Elban EM-rallissa tuomariston puheenjohtajana – “Italiassa meitä ja Suomea arvostetaan” (24.9.2017)

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit