Suomalaiskuljettajat avasivat digitaalisen rallicrossin MM-sarjan kaksoisvoitolla

29.9.2021 / 17:46
Tommi Hallman kilpailee suomalaisen SET Esports -tiimin väreissä (Kuva: SET Esports).

[ A- ] / [ A+ ]

Digitaalisen rallicrossin MM-sarjassa kolmanneksi viime vuonna sijoittunut Tommi Hallman sai parhaan mahdollisen startin mestaruusjahdilleen, kun SET ESports -tiimin kuljettaja ajoi voittoon kauden avauksessa Daytonassa.

Historian neljäs digitaalisen rallicrossin MM-sarja käynnistyi viime viikon keskiviikkona Daytonan radalla Yhdysvalloissa ajetulla osakilpailulla. Viime vuonna MM-sarjan loppupisteissä kolmanneksi sijoittunut Tommi Hallman, 21, lähti uuteen kauteen äärimmäisen kovin tavoittein.

– Ainoa tavoite tälle kaudelle on mestaruus ja siitä taistellaan viimeiseen asti. Tosi kova itseluottamus ja hyvä fiilis on lähteä tämän kauden kahinoihin, Hallman kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille avausosakilpailun alla.

Hallmanin puheille saatiin katetta heti kauden avanneessa Daytonan kilpailussa, kun kuopiolainen meni ja jyräsi komeaan voittoon. Kymmenen kuljettajan finaalista tuli lopulta kahden suomalaiskuljettajan ja tiimikaverusten välinen kaksintaistelu voitosta, kun toiseksi ajanut Jonne Ollikainen tarjosi maanmiehelleen loistavan vastuksen. Kaksikon välinen ero maalissa oli vain 0,202 sekuntia, kun kolmanneksi ajanut Jonathan Robertson jäi kärjestä pari sekuntia.

– Avauskilpailu sujui loistavasti, olen nyt ensimmäistä kertaa eläessäni minkään lajin MM-sarjan johdossa. Aika-ajo oli hieman pettymys, mutta onneksi sekin riitti kuitenkin toiseen sijaan. Finaalissa jokaisen kierroksen täytyi osua nappiin, jos halusi haastaa Jonnen. Aivan maksimia tultiin, mutta myös virheittä. Jokeristrategia onnistui täydellisesti ja se lopulta ratkaisi voiton viimeisellä kierroksella, Hallman kommentoi kilpailun jälkeen.

Yhteensä kauden aikana ajetaan yhdeksän osakilpailua viikon välein ja ne ovat ohjelmassa aina keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. iRacing -pelillä käytävän MM-sarjan radat ovat laserskannattuja, joka takaa sen, että radat ovat äärimmäisen huipputarkkoja mallinnuksia oikeista kilparadoista. Yhdysvalloissa sijaitsevien ratojen lisäksi mukana on myös kolme rataa Euroopasta: Brands Hatch Englannissa, Barcelona Espanjassa, sekä Hell Norjassa.

Ensimmäisen kerran digitaalisen rallicrossin MM-sarjaa ajettiin vuonna 2018 ja Hallman puolestaan osallistui tähän sarjaan ensimmäisen kerran vuonna 2019. Tuloksena oli kymmenes sija, vaikka heti debyyttikilpailu kolmannen sijan toikin.

– Pääsin karsinnoista viimeisenä kuljettajana mukaan. Silloin ajoin vielä aika huonoilla laitteilla ja muutenkin se oli vielä harjoittelua. Viime vuonna sain Jussi Pinomäeltä käyttööni SET Racing Simulator -simulaattorin, niin se tietysti helpotti ja auttoi, koska hommasta tuli todenmukaisempaa, kun laitteet oli viimeisen päälle, Hallman kehuu.

 

Tommi Hallman (87) ajoi komeaan voittoon MM-sarjan avauksessa Daytonan radalla (Kuva: iRacing).

 

 

“Siinä pystyy tekemään isojakin eroja”

Viime vuonna Hallman voitti yhdeksästä osakilpailusta kaksi ja kirjautti aika-ajoista eniten ykkössijoja. Mestaruus jäi lopulta neljäntoista ja MM-hopea yhdentoista pisteen päähän.

– Kauteen mahtui monenlaista hässäkkää, oli muutama kolari ja yhdessä kilpailussa nettiongelma pudotti pois linjoilta. Olin juuri ehtinyt ajamaan aika-ajojen pohja-ajan, kun nettiyhteys katkesi. Siitä kilpailusta tuli melkein nollatulos ja siinä oikeastaan meni loputkin mahdollisuudet mestaruuteen, Hallman muistelee viime vuotta, johon saavutusten osalta mahtui myös digitaalisen rallicrossin Suomen mestaruus.

Hallman on ehtinyt jo tänä vuonna juhlia yhtä mestaruutta, kun siellä oikean elämän rallicrossissa arvostettu ja kovatasoinen Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic todisti historiansa ensimmäistä suomalaismestaria, Hallmanin voitettua Supercar Lites -luokan mestaruuden heti debyyttikaudellaan. Hallman voitti kauden aikana neljä osakilpailua, sijoittui kerran toiseksi ja kaksi kertaa kolmanneksi.

– Nämä tukevat hyvin toisiaan, oikea rallicross ja simulaattori. Kun oikeassa elämässä ajo on parantunut ja tänä vuonna tekeminen omalta osaltani oli ylivoimaisesti parempaa kuin koskaan, niin samalla on huomannut, että simulaattorillakin ajaminen on mennyt eteenpäin. Nyt ollaan huomattavasti nopeampia, kuin mitä viime vuonna oltiin, Hallman taustoittaa.

Digitaalisessa rallicrossin MM-sarjassa on mukana 28 kuljettajaa ja heistä peräti yhdeksän Suomesta. Hallmanin lisäksi MM-sarjan historiassa mitaleille ovat suomalaisista myös yltäneet maailmanmestaruden vuonna 2019 voittanut Sami-Matti Trogen, sekä MM-hopeaa 2018 ja MM-pronssia 2019 saavuttanut Joni Heikkinen.

– Se mikä simulaattorissa on äärimmäisen tärkeää, on auton säätäminen. Kun käytännössä pystyt harjoittelemaan rajattomasti, niin voit hioa auton säätöjä ja käydä läpi kaikki mahdolliset asiat moneen kertaan. Siinä pystyy tekemään isojakin eroja. Ja kun harjoitella voit rajattomasti, niin kuljettajat kärjessä ovat tasoltaan aika samaa luokkaa. Säädöissä pitääkin kaikki olla aivan viimeiseen asti hiottu, siinä ei ainakaan saa tasoitusta antaa, Hallman kuvailee.

Aivan kuten oikean elämän rallicrossissa, niin myös simulaattorilla kilpailtaessa kuljettajilla on käytössään radiomies eli “spotteri”. Hallmanilla tätä tehtävää hoitaa rallicrossin MM-sarjasta tutun Andreas Bakkerudin kisainsinöörinä usean vuoden ajan toiminut Joe Naughton. Entä miten sitten digitaalisen autourheilun kilpailuun valmistaudutaan? Tässä Hallmanin kilpailupäivän rutiinit.

– Kilpailupäivänä käyn ajamassa muutaman kierroksen, sekä lisäksi ulkona hieman lenkillä, niin pysyy mieli virkeänä, kun kilpailu ajetaan kuitenkin myöhään illalla. Tunti, puolitoista ennen varsinaisen kilpailun alkua ajan vielä valmistelevaa treeniä. Fyysisesti simulaattorilla kilpaileminen ei ole rankkaa, mutta mentaalipuolella se on haastavampaa, kuin mitä oikealla autolla kilpaileminen, Hallman arvioi.

Digitaalisen rallicrossin MM-sarjassa palkintorahoja on jaossa yhteensä 25 000 dollaria, josta mestari kuittaa 10 000 dollaria. Kauden toinen osakilpailu ajetaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä alkaen kello 0.00 Suomen aikaa. Kilpailua voit seurata suorana lähetyksenä suomenkielisellä selostuksella varustettuna täällä.

Daytonan finaalin lopputulokset

1) Tommi Hallman
2) Jonne Ollikainen + 0,202
3) Jonathan Robertson (GBR) + 2,158
4) Yohann Harth (FRA) + 3,415
5) Vicente Salas (USA) + 4,755
6) Rasmus Tuominen + 5,390
7) Josh Fox (USA) + 5,923
8) Alex Bergeron (CAN) + 10,072
9) Otto Taskinen + 13,014
10) Jarno Leskinen + 14,499

MM-sarjan kilpailukalenteri 2021

29.09. Atlanta Motor Speedway, Yhdysvallat
06.10. Iowa Speedway, Yhdysvallat
13.10. Brands Hatch, Englanti
20.10. Barcelona, Espanja
27.10. Hell, Norja
03.11. Phoenix Raceway, Yhdysvallat
10.11. Sonoma Raceway, Yhdysvallat
17.11. Charlotte Motor Speedway, Yhdysvallat

 

iRacing Rallycross Round 1 Recap: Daytona

The iRacing Rallycross World Championship presented by Yokohama Tire kicked off with a bang from Daytona! Check out the highlights here—and what’s sure to be one of the closest finishes of the season.
We’re back in action from Atlanta on Wednesday at 4PM ET!
DirtFish Nitro Rallycross

Julkaissut iRacing Lauantaina 25. syyskuuta 2021

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit