MOTORSPORT

Suomalaistiimillä huikea viikonloppu Monzassa – Pasma lähellä hattutemppua

Formula 3 Regional EM-sarjan kauden viides kilpailuviikonloppu Italian Monzassa viime viikonloppuna oli suomalaistiimi KIC Motorsportille täynnä menestystä.

Formula 3 Regional EM-sarjan kauden viides kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Italian Monzassa. Italialainen Prema Powerteam oli voittanut kauden kaikki aiemmat kilpailulähdöt, mutta Monzassa suomalainen KIC Motorsport -tiimi pisti tuolle voittokululle stopin. Lauantaina ajetussa puolen tunnin kilpailulähdössä Patrik Pasma, 20, ajoi paalupaikalta voittoon, voittomarginaalin ollessa 1,4 sekuntia. Kolme seuraavaa sijaa kirjattiin Preman kuljettajille.

– Ensimmäinen voitto odotutti meitä 13 osakilpailua ja nyt kun se vihdoin tuli, niin olemme enemmän kuin tyytyväisiä! Patrik on täällä Monzassa tehnyt fantastista, sekä ennen kaikkea virheetöntä työtä ja siten nyt pystyi vastaamaan sarjaa hallinneen italialaisen Prema Powerteamin tähtikuljettajien vauhtiin, KIC Motorsportin tiimipäällikkö Peter Flythström kehui tiimin tiedotteessa.

Pasman viikonloppu oli lähes täydellinen, sillä oululainen voitti viikonlopun kolmesta kilpailulähdöstä kaksi ja ajoi ykkösenä ruutulipulle siinä kolmannessakin kilpailulähdössä, mutta viiden sekunnin aikasakko turva-auton perässä ajaessa tulleesta sääntörikkomuksesta pudotti sijoituksen lopulta neljänneksi. Pasma oli kahden voiton lisäksi nopein kuljettaja perjantain harjoituksissa, sekä lauantain molemmissa aika-ajoissa.

– Olihan tämä aikamoinen viikonloppu! Vauhti oli koko viikonlopun hyvä ja pystyttiin olemaan kärjessä sekä märällä, että kuivalla kelillä. Tottakai harmittaa, että hattutemppu suli aikasakkoon, mutta kaksi ykkössijaa tuntuu kyllä hyvältä, Pasma kommentoi tiedotteessaan.

KIC Motorsport -tiimin toinen suomalaiskuljettaja, espoolainen Konsta Lapalainen, 18, ajoi sijoitukset seitsemän, kaksi ja kolme, eli suomalaistiimi saavutti Monzasta yhteensä neljä palkintosijoitusta. Virolaiskuljettaja Juri Vips ei Monzassa kilpaillut, vaan hänen tilallaan KIC Motorsportin kolmatta autoa ajoi Nico Göhler, 17. Saksalainen oli ensimmäisessä kilpailulähdössä yhdeksäs. Toisen kilpailulähdön kolari johti siihen, että kolmannessa kilpailulähdössä Göhleriä ei nähty.

– Viikonloppu tullaan tiimissämme muistamaan periksiantamattoman työn isona saavutuksena, jonka tunnelmiin varmasti tullaan tulevaisuudessa useasti palaamaan, kun Patrik oli todella lähellä hattutemppua ja Konstakin voitosta vain 0,219 sekuntia. Lisäksi kun tiimimme kolmas kuljettaja (Göhler) oli myös lupaavassa vauhdissa ennen kuin kanssakilpailija jyräsi hänet ratavalliin, niin voidaan todeta, että neljä palkintosijoitusta kertoo sen, että asiat tiimissämme on tehty oikein, Flythström hehkutti.

Kausi jatkuu Espanjan Barcelonassa loka-marraskuun vaihteessa. Marraskuussa ohjelmassa on vielä kilpailuviikonloppu Italian Imolassa ja kausi päättyy joulukuussa Italian Vallelungassa.

– Loput radat on kyllä ihan suosikkeja joten uskon, että hyvä vauhti ja vire jatkuu myös seuraavissa kisoissa, Pasma vakuutti.

Pistetilanteet 15/24 osakilpailua

Kuljettajat

1) Gianluca Petecof (BRA) 273
2) Arthur Leclerc (MON) 262
3) Oliver Rasmussen (DEN) 227
4) Patrik Pasma 178
5) Pierre-Louis Chovet (FRA) 146
6) Konsta Lappalainen 83
7) Juri Vips (EST) 81
8) Alessandro Famularo (VEN) 73
9) Jamie Chadwick (GBR) 63
10) Gillian Henrion (FRA) 46

Tiimit

1) Prema Powerteam (ITA) 603
2) KIC Motorsport 326
3) Van Amersfoort Racing (NED) 219
4) Gillian Track Events (FRA) 46
5) DR Formula RP Motorsport (POR) 40
6) Monolite Racing (ITA) 26

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: KIC Motorsportin ja Patrik Pasman tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com