MOTORSPORT

Suomen MM-ralli on myös toteutuneita unelmia – “Aion nauttia siitä täysin rinnoin”

Jyväskylästä kotoisin olevalle Ville Pynnöselle torstaina käynnistyvä Suomen MM-ralli tekee lapsuuden unelmasta totta.

Ville Pynnösen, 21, nousu R5-luokan ralliautolla Suomen MM-rallissa kilpailevaksi kuljettajaksi on tapahtunut varsin nopeasti. Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava Pynnönen hyppäsi ensimmäistä kertaa Skoda Fabia R5 -auton rattiin viime syksynä Peurunka Rallissa ja uran ensimmäinen SM-ralli samaisella kalustolla oli edessä toukokuussa Kouvolassa. Kesäkuussa Seinäjoen SM-rallista tuli hieno onnistuminen ja vain pieni hetki sen jälkeen nuorukainen ilmoitti, että neljäs kilpailu Skodalla on Suomen MM-ralli heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

– Suomen MM-ralli on ollut lapsuuden unelma jo vuodesta 2005 lähtien, kun joka vuosi ollaan oltu penkalla seuraamassa kilpailua. Nyt unelma, joka on ollut myös osana innoittamassa harrastuksen aloittamista vuonna 2015, on käymässä toteen ja aion nauttia siitä täysin rinnoin ja hankkia maksimaalisen kokemuksen, Pynnönen kommentoi tiedotteessaan kesäkuun lopulla.

Kouvolan SM-rallissa Pynnösen sijoitus yleiskilpailussa oli 14. Seinäjoella tulokseen tuli lähes 100 prosentin kehitys, kun Pohjanmaan lakeuksilla ajettu kilpailu toi CV:hen yleiskilpailun kahdeksannen sijan.

– Pohjanmaan kilpailu oli hieno onnistuminen. Lähdettiin tavoittelemaan hyvää ja ehjää suoritusta ja saamaan tärkeitä kilometrejä alle. Koko päivän ajan saatiin tasaisesti aikoja 10-15 nopeimman joukkoon ja kun kahteen viimeiseen erikoiskokeeseen tultiin kahdeksanneksi nopeinta vauhtia, oli yleiskilpailun kahdeksas sija erittäin myönteinen yllätys, Pynnönen kertaa.

Seinäjoella Pynnösen kartanlukijaksi hyppäsi alansa yksi kokeneimmista Suomessa, Timo Hantunen, joka lukee nuotteja Pynnöselle myös Suomen MM-rallissa.

– Nuottiin sain luottoa enemmän, kun toinen vierellä yksinkertaisesti käskee luottamaan siihen. Suomen MM-ralliin lähdetään samalla teemalla, mutta vielä entistä enemmän painottaen maaliin pääsemisen tärkeyttä. Tämän hetkinen kokemus R5-autosta on testeineen kaikkineen yhtä suuri, kuin mitä tullaan ajamaan Jyväskylässä viikonlopun aikana, Pynnönen muistuttaa.

Pynnönen on ajanut kaikki kolme Skoda-kilpailuaan tähän mennessä Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin kalustolla ja tuo yhteistyö jatkuu myös Jyväskylässä. Viime viikolla Pynnönen pääsi ajamaan viimeistelytestit Mäntyharjulla ja kilometrejä kertyi mittariin noin 90.

– Torstaina päästiin ajamaan isoa tietä hyvien hyppyjen kera ja perjantaina oli tarjolla sekä isompaa, että pienempää tietä, mutta kuitenkin teknisempää kuin torstaina. Ajo tuntui hyvältä ja sekä ajallisesti, että datan osalta vauhti vaikutti hyvältä. Vaikka testit menivät hyvin, niin edessä on hyvin monipuolinen ja haastava kilpailu. Erityisesti pienet tiet menevät todennäköisesti heikkoon kuntoon ennen omaa ajoani, joten paikoitellen on otettava erittäin tarkasti ja välttää rengasrikkoja, Pynnönen korostaa.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina. Pynnösen ja Hantusen Skodan ovista ja ikkunoista löytyy kilpailunumero 87.

 

 

Tämän näköisellä autolla tullaan kisaamaan Neste Rallissa!

Art Catering | Right-Line Oy | Arkkitehtipalvelu.fi | Oy Arcomi Ab – Vuodesta 1938 – | Mad-Croc Suomi | Hammassirkku | Jyväskylän Autovaruste

Julkaissut Pynnönen Racing Keskiviikko 18. heinäkuu 2018

 

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti
Video: Pynnönen Racingin YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com