Suomen MM-ralli onnistui yli odotusten – “Tällä kertaa järjestäjä ylitti itsensä”

31.7.2018 / 18:09
Suomen MM-rallissa WRC-tähdet ja rallifanit yhdessä Jyväskylän Paviljongissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuoden 2017 Suomen MM-ralli toi suomalaisvoiton lisäksi hyvän taloudellisen tuloksen. Kilpailun järjestäjä, kansallisen autourheiluliiton markkinointiyhtiö AKK Sports Oy, oli varovaisen toiveikas ennen tämän vuoden rallia ja sai taas yllättyä positiivisesti.

Vaikka suomalaisvoittoa ei nyt tullutkaan, niin kilpailu oli jälleen kaikin puolin menestys.

– Koska rallireitistä noin 65 prosenttia oli uutta, niin kaikkea voi sattua hyvästä valmistautumisesta huolimatta. Silti kaikki meni erinomaisesti ja uusi reitti sai kiitosta kilpailijoilta ja katsojilta. Erityisesti Ruuhimäen erikoiskoe, joka oli myös rallin maali, sai valtavan suosion, Suomen MM-rallin promoottori Jani Backman sanoo.

Laukaan Ruuhimäkeen oli rakennettu erityinen finaalistadion, missä tuhatpäinen yleisö huokaili 60-metristen maalihyppyjen kanssa. Kaiken nähneet rallikonkaritkin olivat haltioissaan. Myös MM-sarjan kansainvälinen promoottori WRC Promoter GmbH oli erittäin tyytyväinen vuoden 2018 Suomen MM-ralliin.

– Suomi on aina esimerkillinen ja tällä kertaa järjestäjä ylitti itsensä. Erityisesti Ruuhimäen päätöserikoiskoe Laukaassa oli uskomaton näky. Valtavat ihmismassat ja upea hyppyfinaali oli meillekin yllätys. Ei voi kuin ihailla suomalaisten kykyä tuoda ralliin aina jotain uutta, kehui Simon Larkin WRC Promoter -yhtiöstä.

Laukaan kunnanjohtaja Jarkko Kiiskilä ottaa kiitokset tyytyväisenä vastaan.

– Ei olisi paremmin voinut mennä. Tämä ylitti odotukset ja antaa hienon perustan tuleville vuosille, sanoi Kiiskilä palkintojenjaon lomassa loistaen kilpaa auringon kanssa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto oli enemmän kuin samaa mieltä.

– Kyllä Neste Ralli on kaupungille niin tärkeä monessa mielessä. Kuvat, jotka täältä lähtevät maailmalle ovat parasta markkinointia seudullemme, Koivisto kehuu.

Perinteiset Harjun kaupunkierikoiskokeet Jyväskylän keskustassa olivat taas huippusuosittuja. Kahtena päivänä yleisöä oli viimevuotiseen tapaan yli 30 tuhatta. Muutenkin yleisömäärä ja lipunmyynti asettunevat viimekesäisiin ennätyslukemiin. Tarkat luvut saadaan syksyllä.

Myöskään noin 15 tuhannen virolaisvieraan ei tarvinnut pettyä, kun kansallissankari Ott Tänak voitti rallin.

– Panostimme tänä vuonna Viron markkinaan ja se kannatti. Tänak ja hyvät matkapaketit vetivät jopa enemmmän kuin arvioimme. Ensi vuonna on varmaan varauduttava Baltian kansainvaellukseen. Myös rallin hospitality rakennettiin aivan uusiksi ja sen volyymia kasvatettiin tuntuvasti. Ratkaisu oli erittäin laadukas ja taloudellisesti onnistunut, totesi AKK Sportsin toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

Neste Ralli on markkinointiyhtiön talouden tärkein tekijä ja sen onnistumisella on suuri merkitys suomalaisen autourheilun resursoinnissa. AKK saa suhteellisen vähän julkista avustusta kansainvälisestä menestyksestään ja toiminnan laajuudesta huolimatta ja siksi oma varainhankinta on lajille äärettömän tärkeää.

Teksti: Suomen MM-rallin tiedote


Facebook kommentit