Suomen MM-rallin historiaa 2000-luvulla: meikäläiset 66,6 – muu maailma 33,4

24.7.2018 / 22:42
Viime vuonna Suomen MM-rallin voittoon ajoi Esapekka Lappi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

66,6 prosenttia 2000-luvulla ajetuista Suomen MM-ralleista on päättynyt suomalaiskuljettajan voittoon.

Suomen MM-ralli on ajettu 2000-luvulla yhteensä 18 kertaa ja näistä 12 kertaa on yleiskilpailun voittoa juhlinut suomalaiskuljettaja. Kuusi kertaa on voitto puolestaan mennyt ulkomaalaiskuljettajan nimiin, neljä kertaa Ranskaan, kerran Viroon ja kerran Pohjois-Irlantiin. Ennen 2000-lukua ulkomaalaiskuljettajan voitonjuhliin Suomen MM-rallissa päädyttiin vuosina 1979-1999 vain kolme kertaa: 1989 (Mikael Ericsson), 1990 (Carlos Sainz), sekä 1992 (Didier Auriol).

Marcus Grönholm voitti Suomen MM-rallin vuosina 2000-2007 peräti seitsemän kertaa nousten kaikkien aikojen voittotilaston kärkipaikalle yhdessä Hannu Mikkolan kanssa. Kahdeksan voiton putkea ei nähty, vaikkakin myös vuoden 2003 Suomen MM-rallia Grönholm johti aina rengasrikkoon asti. 15 vuotta sitten Keski-Suomen sorasirkuksessa nähtiin historian ensimmäinen virolaisvoittaja, kun ykkösenä Jyväskylän Paviljonkiin ja voittoseremoniaan Fordinsa ajoi Markko Märtin.

Sebastien Loebin ensimmäinen voitto Suomen MM-rallissa näki päivänvalon vuonna 2008, palauttaen ranskalaisvärit voittajaksi sitten vuoden 1992 ja Auriolin. Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala toivat Suomeen peräkkäiset voitot vuosina 2009 ja 2010, kunnes oli jälleen ranskalaisten aika juhlia ja peräti kolme vuotta peräkkäin. Loeb täydensi hattutemppunsa ajamalla voittoon vuosina 2011 ja 2012, kun taas Sebastien Ogierin toistaiseksi ainoa Suomen MM-rallin voitto tuli vuonna 2013. Loeb on kolmella voitollaan Suomen MM-rallin menestynein ulkomaalaiskuljettaja kautta aikojen.

Latvala nousi Suomen MM-rallissa kolmen voiton voittajien kerhoon ajamalla ykköseksi vuosina 2014, sekä 2015. Vuonna 2016 tehtiin historiaa, kun Suomen MM-rallin ulkomaalaisvoittajien listalle saatiin uusi maa: Pohjois-Irlanti. Tästä tempusta vastasi Kris Meeke, joka ajoi suvereenin kilpailun ja voittomarginaaliksi muodostui lopulta lähes puoli minuuttia.

Vuosi sitten Suomen MM-ralli oli todellista sinivalkoista ilotulitusta, kun neljän parhaan joukossa oli neljästä suomalaisesta WRC-tehdaskuljettajasta kolme. Esapekka Lappi ajoi sensaatiomaisesti voittoon vasta uransa neljännessä WRC-autolla ajetussa MM-rallissa, Juho Hänninen oli kolmas ja Teemu Suninen neljäs. Vielä kolme erikoiskoetta ennen maalia suomalaisilla oli kilpailussa kolmoisjohto.

Suomalaisilla on tänäkin vuonna erittäin hyvät mahdollisuudet jatkaa suomalaisvoittojen sarjaa 2000-luvulla. Lappi näytti viime vuonna, että vauhti tässä kilpailussa on huippuluokkaa, eikä pieksamäkeläisen mahdollisuuksia heikennä yhtään se, että juuri edellisestä MM-rallista Italiasta kesäkuussa tuli uran toiseksi paras sijoitus Lapin ajaessa kolmanneksi. Latvala on näyttänyt urallaan, että osaa voittaa Suomen MM-rallissa ja viime vuonnakin töysäläinen oli mukana vahvasti voittotaistelussa aina lauantaihin ja Toyotaan iskeneeseen tekniseen vikaan asti.

Suninen ajoi viime vuonna Suomen MM-rallissa kolmanneksi eniten pohja-aikoja (kolme) taistellen kakkossijasta aina kolmanneksi viimeiselle erikoiskokeelle asti. Ajovirhe kuitenkin pudotti sijoitusta lopulta kaksi pykälää alaspäin, mutta eväitä kärkitaisteluun siis löytyy ja miksei aina voittoonkin asti. Toukokuussa Portugalissa Suninen ajoi kolmanneksi, mikä oli nuoren Ford-kuljettajan uran ensimmäinen palkintosijoitus MM-sarjassa.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina.

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit