Suomen MM-rallin voittajan taival Korsikassa päättyi puuhun – Video!

2.10.2016 / 07:21

[ A- ] / [ A+ ]

Kris Meeken värikäs taival Korsikan MM-rallissa päättyi toisen ajopäivän toisella erikoiskokeella, kun britin ohjastama Citroen lipesi ulos ja törmäsi puuhun. Suomen MM-rallin voittoa heinäkuussa juhlinut Meeke ei ulosajon jälkeen enää pystynyt jatkamaan kilpailua lauantain osalta, mutta hänet nähdään mukana sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin.

Kuluvalla kaudella rallin MM-sarjassa harvakseltaan kilpaillut Kris Meeke sai Korsikan MM-ralliin hyvän startin, kun kahden erikoiskokeen jälkeen hän oli toisena, reilut 14 sekuntia Sebastien Ogierista jääneenä. Kolmannella erikoiskokeella rengasrikko kuitenkin pilasi Meeken kilpailun ja sijoitus avauspäivän jälkeen oli vasta 11, lähes kolme minuuttia kärjestä.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Meeke suorastaan lensi muihin kilpailijoihin verrattuna, kun hän täräytti 53,8 kilometriä peräti 17 sekuntia nopeammin kuin toiseksi nopeimman ajan ajanut Andreas Mikkelsen. Erikoiskokeen maalissa Meeke itsekin yllättyi huippuvauhdistaan, jota suorituksena jo verrattiin britin ajoon heinäkuussa Suomen MM-rallissa ja Ouninpohjan erikoiskokeella, missä hän ensimmäisellä ajokerralla päihitti Jari-Matti Latvalan 13,4 sekunnilla.

– Luulin todella, että ajoin hitaasti, huikean pohja-ajan myötä kolme sijaa ylöspäin, kahdeksanneksi kokonaistilanteessa noussut Meeke naurahti.

“10000 mutkan rallissa tarvitset 10000 oikeaa nuottia”

Meeken nousuhaaveet sijoituksissa korkeammalle kuitenkin romuttuivat seuraavalla erikoiskokeella ja käytännössä heti lähdön jälkeen, vain 400 metrin ajon jälkeen.

– Erikoiskokeen ensimmäisessä todellisessa mutkassa nuotti oli täysin väärä. Nuotituksessa en ollut huomioinut sitä, kuinka paljon mutka todellisuudessa kiristyy. Osuimme puuhun ja se päätti meidän kilpailumme lauantain osalta. Näin se vain joskus menee. 10000 mutkan rallissa tarvitset 10000 oikeaa nuottia, Meeke muistutti.

Meeke nähdään mukana sunnuntain kahdella viimeisellä erikoiskokeella Ralli 2 -säännön turvin ja erityisesti viimeisellä, Power Stage -erikoiskokeella Meeke tulee olemaan ehdoton ennakkosuosikki nappaamaan kolme ylimääräistä MM-pistettä, koska paineita kokonaiskilpailun sijoituksen suhteen ei enää ole ja varmisteluun viimeisellä erikoiskokeella ei ole tarvetta.

Kolmas ja viimeinen ajopäivä Korsikan saarella käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 9.58. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Video Meeken ulosajosta yläpuolella, ulosajo löytyy videolla kohdasta 0.30 -> eteenpäin.

Teksti ja kuva: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Citroen Racingin YouTube-kanava


Facebook kommentit