Suomi100: Ari Vatanen, Ford, Monte Carlo 1979

9.11.2017 / 12:34

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Torstaina 9. marraskuuta esittelyvuorossa on Ari Vatasen Ford Fiesta vuoden 1979 Monte Carlon MM-rallista. Kyseessä oli historian ensimmäinen MM-ralli, kun myös kuljettajat kilpailivat MM-pisteistä. Vatanen yhdessä kartanlukijansa David Richardsin kanssa sijoittuivat tässä historiallisessa kilpailussa yleiskilpailussa sijalle 10. ja omassa luokassa (2/2) sijoitus oli toinen.

Loppukauden aikana Vatanen kilpaili Ford Escort RS 1800 MKII -autolla sijoittuen Jyväskylän Suurajoissa toiseksi ja Uuden-Seelannin, sekä Kanadan osakilpailuissa kolmanneksi. Kuljettajien MM-sarjassa Vatanen sijoittui kaudella 1979 viidenneksi. Maailmanmestaruuden voittaneen Björn Waldegårdin jälkeen seuraavat neljä sijaa menivätkin sitten suomalaiskuljettajien nimiin, kun Waldegårdin ja Vatasen väliin sijoille 2.-4. sijoittuivat Hannu Mikkola, Markku Alen, sekä Timo Salonen.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit