Suomi100: Harri Rovanperä, Toyota, Portugali 2000

21.9.2017 / 17:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Torstaina 21. syyskuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Harri Rovanperän autoa, joista toisena Toyota Corolla WRC vuoden 2000 Portugalin MM-rallista. Rovanperä oli urallaan ajanut ennen tuota kilpailua WRC-kalustolla 19 MM-rallia ja kaikissa niissä alla oli ollut Seatin tehdastallin kalusto. Ensimmäinen MM-ralli muulla WRC-autolla kuin Seatilla toi Rovanperälle ja kartanlukija Risto Pietiläiselle Grifone yksityistiimin Toyotalla neljännen sijan.

Rovanperän edellä tuloksissa olivat ainoastaan voittoon ajanut Richard Burns, toiseksi sijoittunut Marcus Grönholm, sekä kolmannen sijan napannut Carlos Sainz. Viisi kuukautta tuon Portugalin neljännen sijan jälkeen Rovanperä ajoi samalla autolla Suomen MM-rallissa upeasti kolmanneksi ja nämä hienot suoritukset yksityistiimin kalustolla olivat isossa roolissa siinä, että Rovanperä sai paikan Peugeotin tehdastallissa kaudella 2001.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit