Suomi100: Jani Paasonen, Skoda, Rally Bohemia 2006

12.9.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Tiistaina 12. syyskuuta esittelyvuorossa on Jani Paasosen Skoda Octavia WRC Tshekissä ajetusta Bohemia Rallista vuodelta 2006. Paasonen yhdessä kartanlukijansa Jani Vainikan kanssa joutui keskeyttämään rallin kolmannella erikoiskokeella. Bohemia Ralli oli mm. Tshekin mestaruussarjan osakilpailu, sekä Keski-Euroopan rallicupin osakilpailu. Paasonen kilpaili urallaan paljon Skodan kalustolla niin ralleissa, kuin radallakin.

Paasonen ajoi urallaan 30 MM-rallia ja paras saavutus oli Neste Rallin kuudes sija vuonna 2004. Paasonen on ajanut viime vuosina Neste Rallissa nolla-autoa, viimeksi tänä vuonna, ja Paasosen idean ja toteutuksen ansiosta niin nolla-autossa, kuin useissa kilpailuun osallistuneissa ralliautoissakin nähtiin heinäkuun lopussa ajetussa Neste Rallissa Miiro Koivulan muistoa kunnioittanut “ralli on reteetä, R.I.P Miiro” -tarra.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit