Suomi100: Juuso Pykälistö, Citroen, Neste Ralli 2004

20.7.2017 / 08:02

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta. 5.6.-30.7. välisenä aikana eli Suomen MM-rallin päätöspäivään asti julkaisemme vain Jyväskylän Suurajoissa ja sittemmin Neste Rallissa mukana olleita suomalaiskuljettajien autoja.

Torstaina 20. heinäkuuta esittelyvuorossa on Juuso Pykälistön Citroen Xsara WRC Neste Rallista vuodelta 2004. Pykälistö yhdessä kartanlukijansa Mika Ovaskaisen kanssa kilpailivat tuolloin Keski-Suomen sorasirkuksessa Kronos Racingin yksityistiimin väreissä ja kilpailun alku olikin erinomainen. Rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Kuohussa Pykälistö oli kuudenneksi ja toisella erikoiskokeella Parkkolassa neljänneksi nopein.

Kokonaistilanteessa Pykälistö oli kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen kolmantena, 9,9 sekuntia johdossa ajaneesta Harri Rovanperästä jääneenä. Sebastian Lindholm oli toisena, 8,1 sekuntia Pykälistön edellä. Tässä vaiheessa kilpailua Pykälistön takana olivat sellaiset nimet kuin mm. Marcus Grönholm, Petter Solberg, Mikko Hirvonen, Markko Märtin, Carlos Sainz ja Sebastien Loeb. Kolmannella erikoiskokeella Pykälistön matka jäi kuitenkin kesken, kun Citroenista hävisivät öljynpaineet ja edessä oli keskeytys.

Pykälistö ajoi urallaan vuosina 1996-2005 yhteensä 25 MM-rallia, mutta ei kertaakaan tehdastallissa. Uran paras sijoitus tuli uran viimeisestä MM-rallista, Italian Sardiniasta vuonna 2005, kun sijoitus oli OMV World Rally Teamin Citroenilla kahdeksas. Suomen MM-ralliin Pykälistö osallistui yhdeksän kertaa ja paras sijoitus, yhdeksäs, tuli vuonna 2003 Bozian Racingin Peugeot 206 WRC:llä.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit