Suomi100: Kimi Räikkönen, McLaren, F1-kausi 2003

2.9.2017 / 08:46

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 2. syyskuuta esittelyvuorossa on Kimi Räikkösen McLaren MP4-17D -auto F1-kaudelta 2003. Kaudella 2001 autourheilun kuninkuusluokassa debytoinut Räikkönen ajoi nyt Formula 1:n MM-sarjassa kolmatta kauttaan ja toista kautta McLarenilla. Kausi käynnistyi komeasti neljällä peräkkäisellä palkintosijoituksella ja Malesiassa ajetusta kauden toisesta osakilpailusta Räikkönen nappasi F1-uransa avausvoiton.

Tuo voitto jäi lopulta kauden ainoaksi, mutta palkintosijoituksia kertyi yhteensä 16 kilpailusta 10 kappaletta, joista peräti seitsemän oli kakkossijoja. Räikkönen sijoittui myös kuljettajien MM-sarjan loppupisteissä toiseksi, häviten maailmanmestaruuden Michael Schumacherille vain kahdella pisteellä.

Kauden aikana kaksi paalupaikkaa ja kolme kilpailun nopeinta kierrosta ajanut Räikkönen joutui keskeyttämään kolmessa osakilpailussa, kun taas Schumacherin tilastot näyttivät vain yhtä keskeytystä.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit