Suomi100: Marcus Grönholm, Toyota, Neste Ralli 1998

12.7.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja.

5.6.-30.7. välisenä aikana eli Suomen MM-ralliin päätöspäivään asti julkaisemme vain Jyväskylän Suurajoissa ja sittemmin Neste Rallissa mukana olleita suomalaiskuljettajien autoja. Autot esitellään kronologisessa vuosijärjestyksessä.

12.7. auto on Marcus Grönholmin Toyota Corolla WRC. Kartanlukijana toimi Timo Rautiainen. Kaksikko ajoi ulos, mutta pystyi jatkamaan kilpailua tehden mm. kahdeksan pohja-ajaa sijoittuen seitsemänneksi.

– Yhtäkkiä neljän MM-tallin päällikköt ottivat yhtä aikaa yhteyttä, ja jokainen tarjosi ajajaosopimusta seuraavalle kaudelle. Olin jo lähes vuorokauden ajan Toyotan mies. Olin sopinut Oven kanssa jo suullisesti, ja hän kysyi, haluanko sopimusvahvistuksen myös kirjallisen, mihin vastasin, että kyllä. Ove lupasi faksata sen seuraavaksi aamuksi, mutta sitä ei ikinä kuulunut. Seuraavan yön aikana moni asia sai uuden ja yllättävän käänteen ja olin taas ilman sopimusta. Sen jälkeen puhelimet olivat kuumana Fordin ja Seatin suunnasta. He tarjosivat sopimusta, mutta valitsin harkinnan jälkeen Peugeotin, eikä se ollut huono valinta, Grönholm muistelee Sorateiden Grnd Prix -kirjassa.

Lue myös 11.7. Kankkunen, Ford, 1997

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit