Suomi100: Mikko Hirvonen, Ford, Monte Carlo 2014

12.11.2017 / 15:59

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Sunnuntaina 12. marraskuuta esittelyvuorossa on Mikko Hirvosen Ford Fiesta RS WRC -auto vuoden 2014 Monte Carlon MM-rallista. Hirvosen uran toistaiseksi viimeinen kausi rallin MM-sarjassa käynnistyi keskeytyksellä. Hirvonen ei viimeisellä kaudellaan osakilpailuvoittoihin yltänyt, mutta Portugalissa ja Walesissa sijoitus oli toinen, sekä lisäksi palkintosijoitus tuli Espanjasta kolmannen sijan myötä. Kuljettajien MM-sarjassa Hirvosen sijoitus oli neljäs.

Hirvonen osallistui urallaan 163 MM-ralliin, voitti niistä 15 ja nousi palkintopallille komeat 69 kertaa. Kannonkoskelaisen palkintokaapista löytyy yhteensä kuusi MM-mitalia; neljä hopeista ja kaksi pronssista. Viime vuosina Hirvonen on ajanut erämaaralleja Minillä ja seuraava koitos on tammikuussa ajettava perinteinen Dakar-ralli.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit