Suomi100: Simo Lampinen, Triumph, Monte Carlo 1965

26.9.2017 / 12:46

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Tiistaina 26. syyskuuta esittelyvuorossa on kaksi Simo Lampisen autoa, joista ensimmäisenä Triumph Spitfire vuoden 1965 Monte Carlo rallista. Lampinen osallistui ensimmäistä kertaa urallaan tähän legendaariseen kilpailuun ja ajoi luokkavoittoon. Tosin pitää muistaa, että tässä protomallien luokassa ei ollut mukana muita kilpailijoita kuin Lampinen. Yleiskilpailussa sijoitus oli 24. Lampisen kartanlukijana toimi Jyrki Ahava.

Lampinen oli juhlinut kahtena edellisenä vuonna Jyväskylän Suurajojen voittoa ja kaudella 1965 hän toimi Triumphin tehdaskuljettajana. Sopimus ei pitänyt sisällään pelkästään ralleja, vaan Lampinen ajoi Triumphin väreissä kyseisenä vuonna myös Le Mansin 24 tunnin ratakilpailun, josta tulikin komeasti luokkavoitto. Lampinen on kautta aikojen ensimmäinen Le Mansin 24 tunnin kilpailussa luokkavoittoa juhlinut suomalaiskuljettaja.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit