Suomi100: Timo Salonen, Nissan, Portugali 1982

27.9.2017 / 15:25

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Keskiviikkona 27. syyskuuta esittelyvuorossa on Timo Salosen Nissan Violet GTS Portugalin MM-rallista vuodelta 1982. Kyseessä oli Violet GTS -ralliauton ensiesiintyminen rallin MM-sarjassa ja Salosen osalta tuo debyyttikisa päättyi auton jousitusmurheiden seurauksena keskeytykseen. Tallikaveri Tony Pond puolestaan joutui keskeyttämään vaihdelaatikon rikkouduttua kesken matkan.

Salonen ajoi Nissan Violet GTS -autolla kaudella 1982 Portugalin jälkeen vielä Kenian, Kreikan ja Uuden-Seelannin MM-rallit. Kaksi ensimmäistä toivat keskeytyksen, mutta Uudessa-Seelannissa Salonen oli neljäs. Jyväskylän Suurajoissa Salonen ajoi neljänneksi Nissan Silvia Turbolla ja kauden päättäneessä Englannin RAC-rallissa kalustona oli Nissan Violet GT (keskeytys).

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit