Suomi100: Tommi Mäkinen, Ford, Suurajot 1994

7.7.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja.

5.6.-30.7. välisenä aikana eli Suomen MM-ralliin päätöspäivään asti julkaisemme vain Jyväskylän Suurajoissa ja sittemmin Neste Rallissa mukana olleita suomalaiskuljettajien autoja. Autot esitellään kronologisessa vuosijärjestyksessä.

7.7 . auto on Tommi Mäkisen Ford Escort RS Cosworth Suurajoista 1993. Kartanlukijana toimi Seppo Harjanne, ja niin, loppuhan on historiaa. Kaksikko voitti kilpailun.

Tämä oli Mäkisen uran viimeinen oljenkorsi. Jos Jyväskylä 1994 ei olisi onnistunut, ralliura todennäköisesti olisi päättynyt tähän kauteen. Fordin tehdastallin Miki Biasion ei osallistunut Suomen osakilpailuun, joten Mäkisen onnistui saada tehdas-Ford kotikisaansa. Huolimatta yhdestä spinnauksessa ja turboletkun irtoamisesta, Mäkinen voitti rallin 22 sekunnin erolla Didier Aurioliin. Kisan jälkeen Mäkisen pöydällä oli Fordin ja Mitsubishin sopimuspaperit, joissa Mäkinen valitsi Mitsubishin ja ajoi sittemmin neljään maailmanmestaruuteen.

Lue myös Suurajot 1993 ja Tommi Mäkisen Lancia

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit