Suomi100: Tommi Mäkinen, Mitsubishi, Uusi-Seelanti 1995

14.10.2017 / 10:33

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 14. lokakuuta esittelyvuorossa on Tommi Mäkisen Mitsubishi Lancer Evo III vuoden 1995 Uuden-Seelannin MM-rallista. Mäkinen ajoi 22 vuotta sitten ensimmäistä täyttä kauttaan Mitsubishin tehdastallissa ja kausi piti sisällään seitsemän MM-rallin lisäksi myös Aasian-Tyynenmeren rallimestaruussarjan osakilpailut. Kolmessa ensimmäisessä MM-rallissa Mäkinen oli selviytynyt maaliin jokaisessa ajaen mm. Ruotsissa toiseksi. Uuden-Seelannin MM-ralli päättyi kuitenkin ulosajon takia keskeytykseen.

Mäkinen sijoittui kaudella 1995 kuljettajien MM-sarjassa viidenneksi ja Aasian-Tyynenmeren sarjassa toiseksi. Heti seuraavana vuonna (1996) käynnistyikin sitten Mäkisen ja Mitsubishin valtakausi, joka tuotti neljänä peräkkäisenä vuonna neljä kuljettajien maailmanmestaruutta, sekä yhden valmistajien maailmanmestaruuden.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit