Suomi100: Toni Gardemeister, Ford, Monte Carlo 2005

22.8.2017 / 12:45

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Tiistaina 22. elokuuta esittelyvuorossa on Toni Gardemeisterin Ford Focus RS WRC ’04 vuoden 2005 Monte Carlon MM-rallista. Gardemeister yhdessä kartanlukijansa Jakke Honkasen kanssa sijoittui kilpailussa upeasti toiseksi. Voittoon ajoi Sebastien Loeb. Kun Loeb keskeytti seuraavan osakilpailun Ruotsissa ja Gardemeister oli kolmas, niin kahden osakilpailun jälkeen Gardemeister johti kuljettajien MM-sarjaa.

Kauden 2005 MM-pisteissä Gardemeisterin sijoitus oli lopulta neljäs ja tuo kausi on varsin helppoa nimetä kouvolalaisen uran parhaaksi. Gardemeister urakoi kauden kaikki 16 MM-rallia ja ajoi niistä neljässä palkintopallille. Monte Carlon kakkos- ja Ruotsin kolmossijan lisäksi Gardemeister oli toinen myös Kreikassa ja Korsikassa. 16 MM-rallista keskeytyksiä tuli vain kaksi (toinen näistä hylkäys) ja kuuden parhaan joukkoon Gardemeister ajoi 12 kertaa. MM-pisteissä edellä olivat vain ylivoimainen Loeb, Petter Solberg, sekä Marcus Grönholm.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit