MOTORSPORT

Suvannot palkinnoille Autoglym-rallissa – “Tarkoitus oli vain nauttia kilpailusta”

Viikonloppuna ajettu kansainvälinen testikilpailu Autoglym-ralli sujui kaikilta osin positiivisissa merkeissä VAG Motorsportin osalta, vaikka tiimillä oli kysymysmerkkejä ilmassa ennen rallia.

Markku Suvanto starttasi toiseen ralliinsa Skoda Fabia R2-autolla ja kartturina toimi Laura Suvanto, jota on enemmän nähty kyseisen auton ohjauspyörän takana.

– Mitään tulostavoitteita ei asetettu. Tarkoitus oli vain nauttia kilpailusta ja päästä toteamaan kilpurin uusien säätöjen toimivuus, Markku kommentoi kilpailun jälkeen.

– Erikoiskokeet olivat erittäin hienoja ja nopeita. Ne eivät toki olleet aivan sieltä helpoimmasta päästä aloittaessa tuota nuotinlukua, mutta hienosti selvittiin, Laura säesti.

Kisa lähti hieman tunnustellen käyntiin, mutta nopeasti autokunta kuitenkin pääsi juonesta kiinni ja kartturi alkoi paremmin tajuamaan nuottien rytmityksen huomaten kuljettajan jopa kuuntelevan niitä. Kahdeksan erikoiskokeen jälkeen tuloksena oli luokan viides sija kaikkiaan kymmenen lähtijän kovatasoisessa luokassa.

– Aivan kärki meni menojaan, mutta oikein tyytyväisiä ollaan suoritukseen, enkä olisi uskonut näin hyvään tulokseen. Nyt tuli nähtyä, että auto on hyvä ja nopea. Tästä joku voi vuokrata ensi vuoden Ralli SM-sarjaan auton itselleen,  Markku vinkkasi.

– Innostuin uudesta tehtävästä siinä määrin, että haluaisin jatkaa tiiviisti tätäkin harjoittelua ja päästä lukemaan nuotteja eri kuljettajien kyytiin, Laura päätti.

Positiivisesti sujuneen kilpailun jälkeen tiimi päätti, että samalla kombolla jatketaan Kaasujalka-rallissa 10. syyskuuta.

Lue myös! Isä ajaa, tytär lukee nuotteja – Suvannot Skoda R2-autolla Autoglym-ralliin

Lähde ja kuva: VAG Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com