Taas tuli lunta tupaan! Ekströmin tiimi ei jatka rallicrossin MM-sarjassa

10.12.2018 / 17:03
Mattias Ekström Etelä-Afrikan osakilpailussa marraskuussa (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa sen ensimmäisestä kaudesta 2014 lähtien mukana ollutta Mattias Ekströmin johtamaa EKS-tiimiä ei nähdä mukana MM-sarjassa ensi kaudella.

EKS-tiimin omistaja Mattias Ekström ilmoitti tehdystä päätöksestä tiimin sosiaalisessa mediassa maanantaina. Tiedotevideo on kuvattu viime perjantaina Pietarissa, Venäjällä järjestetyssä FIA:n palkintogaalassa, missä EKS-tiimin kuljettajat Ekström ja Andreas Bakkerud pokkasivat kuljettajien MM-sarjan kakkos- ja kolmospalkinnot.

– Viiden uskomattoman vuoden jälkeen olemme päättäneet, että emme ole MM-sarjassa mukana enää ensi vuonna. Aika näyttää mitä tulemme tekemään jatkossa vai teemmekö yhtään mitään, Ekström sanoo videolla.

Ekström perusti EKS-tiimin vuonna 2014, jolloin se myös osallistui rallicrossin MM-sarjaan. Ensimmäisen kerran tiimien välisestä maailmanmestaruudesta EKS ilmoittautui taistelemaan seuraavalla kaudella 2015. Tuloksena oli viides sija, kunnes kaudella 2016 tärähti: Ekström ja Toomas “Topi” Heikkinen toivat EKS:lle tiimien maailmanmestaruuden ja tämän lisäksi Ekström juhli kuljettajien maailmanmestaruutta.

Kaudella 2017 EKS sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi ja tuon kauden loppupuolella tiimin jatko MM-sarjassa oli ensimmäistä kertaa uhattuna. Ekströmin tiimi on kilpaillut koko sen olemassaolon ajan Audeilla ja kun Audin tehdas lopulta lähti mukaan tukemaan tiimin toimintaa tänä vuonna, päätti Ekström vielä kerran yrittää. Kuluvan vuoden aikana Audi kuitenkin ilmoitti MM-sarjan ollessa vielä kesken, että sen tuki Ekströmin tiimille päättyy tähän kauteen ja jälleen oli EKS erilaisten uhkakuvien kohteena.

Ekström itse ilmoitti kauden päättäneen Etelä-Afrikan osakilpailun jälkeen, että ura rallicrossissa kuljettajana on ohi. Aina viime kesästä lähtien Ekströmiä ollaan oltu viemässä kovaa vauhtia tallipäällikön tehtäviin DTM:ään. Bakkerud puolestaan aloittaa tänään maanantaina Espanjan Jerezissä DTM-testit, jonne Audi hänet kutsui viiden muun kuljettajan lisäksi. Kyseessä on Audin ns. tulokastesti, minkä avulla pyritään löytämään uusia osaavia kuljettajia DTM:ään. Bakkerudilta ei aiempaa DTM-kokemusta löydy.

Ekström ilmoitti videolla myös, että EKS-tiimin käytössä olleet Audi S1 Supercar -autot tulevat myyntiin ja ruotsalainen toivookin, että ne nähtäisiin mukana MM-sarjassa ensi vuonna tavalla tai toisella.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit