Tahko jatkaa rallicrossin SM-sarjassa ensi kaudella – “Ajattelin pitää avaimet tiukasti käsissäni”

13.12.2018 / 07:57
Riku Tahko Kouvolassa elokuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna rallicrossin SM-sarjan kuninkuusluokassa (Supercar) SM-pronssille ajanut Riku Tahko jatkaa SM-sarjassa myös ensi kaudella. Luokka on edelleen Supercar ja kalustona toimii Tahkon monivuotinen luottoratsu, Mini Countryman Supercar.

Riku Tahko, 34, kilpaili rallicrossin EM-sarjassa kolmen kauden ajan vuosina 2015-2017, kunnes päätti tänä vuonna osallistua ensimmäistä kertaa urallaan SM-sarjaan niin, että porvoolainen ajoi kaikki kauden osakilpailut. Kaanaan ja Honkajoen kolmansien sijojen, sekä Jurvan ja Jalasjärven kakkossijojen myötä Tahko lähti Kouvolan finaaliosakilpailuun Supercar-luokan pistekärkenä, mutta Kouvolassa Ari Perkiömäki ja Mikko Ikonen nousivat loppupisteissä Tahkon edelle.

– Jos ihan rehellisesti sanotaan, niin eihän fiilis kovin häävi ole tällä hetkellä. Turha sitä on kaunistella, kyllähän tämä iso pettymys on, SM-pronssia lopulta napannut Tahko kommentoi tuoreeltaan Kouvolan kilpailun jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Reilut kolme kuukautta tuon Kouvolan kilpailun ja pettymyksen jälkeen Tahko ilmoitti, että jatkaa SM-sarjassa myös kaudella 2019. Mini-kuljettajan tavoite kauteen 2019 lähdettäessä on kristallin kirkas.

– Avaimet mestaruuteen oli tällä kaudella omissa käsissä, mutta ote lipesi kalkkiviivoilla. Ensi kaudella ajattelin pitää avaimet tiukasti käsissäni ja ajaa mestariksi, Tahko vakuuttaa.

Yhtenä isona tekijänä Tahkon jatkopäätökseen vaikutti rallicrossin SM-sarjan korkea taso, niin radalla, kuin sen ulkopuolellakin.

– SM-sarjan taso sekä kilpailullisesti, että kaupallisesti yllätti positiivisesti ja päätös jatkamisesta kaudelle 2019 syntyi helposti. Yleisömäärät olivat hyviä, tiedotteemme saavuttivat ihmiset ja YLE:n kisakoosteet olivat loistavia, Tahko kehuu.

SM-sarjan viimeinen osakilpailu tänä vuonna ajettiin Rallycross Festival Kouvola nimen ja tapahtuman alla ja SM-sarjan lisäksi mukana kilpailussa nähtiin myös Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic. Tahkolta tämä tapahtuma sai jo elokuussa isosti kehuja ja kiitosta.

– Mieletön show ja upea tapahtuma kaiken kaikkiaan! Järjestäjä teki hienon duunin, kun tälläisen kilpailun sai ja tälläinen rallicross-tapahtuma pitää olla vuosittain Suomessa. Tämä kerää, ei vain sen perus rallicross-seuraajan, vaan myös suuren yleisön. Meillä oli vipissä yli 100 vierasta ja kaikki tykkäsi tapahtumasta tosi paljon. Iso hatunnosto järjestäjälle, toivottavasti tästä saadaan vuosittainen tapahtuma, Tahko hehkutti Kouvolassa elokuussa.

Rallicrossin SM-sarjan kauden 2019 ensimmäinen osakilpailu ajetaan Jalasjärvellä 25. toukokuuta.

Riku Tahkon SM-kausi 2018

Kaanaa – 3.
Honkajoki – 3.
Jurva – 2.
Jalasjärvi – 2.
Kouvola – 6.

 

 

Lue myös! Tahkon tallista uusi Mini Cooper rallin SM-sarjaan – Maestro itse rattiin 2020 (13.12.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Riku Tahkon virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit