Tahkorallin SM4-luokan voitto nosti Ruotsalaisen pisteissä toiseksi – “Paikkaa avauskisan pettymystä”

12.3.2017 / 09:01
SM4-luokka päättyi Tahkorallissa Esa Ruotsalaisen voitonjuhliin (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan talvikausi ajettiin päätökseen Nilsiässä Tahkorallin merkeissä. Kilpailu ei ollut helppo Esa Ruotsalaiselle, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen hän onnistui pokkaamaan komean voiton SM4-luokasta.

Saarijärveläinen Esa Ruotsalainen kärsi pienistä hidasteista alkupätkillä, kun Honda Civicin moottori pätki kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Kaasuläpän asentotunnistin aiheutti ongelmat, mutta saimme vian kuriin huollossa EK2:n jälkeen. Kovin kilpakumppani Joonas Lindroos kärsi suuremmista ongelmista ja joutui keskeyttämään. Niinpä meillä oli kakkospätkän jälkeen 26 sekunnin johtoasema hallussa, Ruotsalainen paketoi rallin alun tapahtumat.

Seuraavilla erikoiskokeilla Honda-kuski malttoi ajaa tasaisen kovaa, mutta kalustoa säästellen. Silti ero takana tuleviin kasvoi yli puoleen minuuttiin.

– Viimeinen “pikis” oli koko rallin pisin ja se nopea tie houkutteli yrittämään vähän enemmän. Alun iso tie tultiinkin aika raikkaasti, mutta sama tahti jatkui lopun pikkutiellä. Siellä yksi terävä hyppy pääsi yllättämään ja alastulossa vetoakseli petti. Sen jälkeen oli matkaa maaliin vielä seitsemän kilometriä ja tiesin, että kamppailu voitosta menee tosi tiukoille.

Lopulta Ruotsalaisen etumatka riitti, kun “merkkikaveri” Heikki Koski-Lammi nousi vain 4,9 sekunnin päähän.

– Voitto maistuu oikein hyvälle ja tämä paikkaa kauden avauskisan pettymystä. Onnittelut uudelle kartturilleni, joka pääsi voiton makuun myös SM-tasolla, Ruotsalainen nosti esiin kartanlukijansa Hannu Lammisen.

Kauden ensimmäinen luokkavoitto nosti mukavasti Ruotsalaisen asemia pistetaulukossa, jossa hän nousi toiseksi ja vain pisteen päähän avauskilpailun voittaneesta Erno Kinnusesta.

Lähde: Esa Ruotsalaisen tiedote


Facebook kommentit