MOTORSPORT

Taisko Lario jatkaa Peugeot-cupissa Ranskassa: “Hyvä lähteä hyökkäämään täysiä”

Taisko “Tade” Lario lähtee Ranskaan hakemaan menestystä Peugeotin merkkisarjasta yhdessä kartanlukijansa Sami Ryynäsen kanssa. Kaksikko lähtee sarjan mestaruustaisteluun paikallisen CHL Sport Auto -tiimin voimin.

Sarjan ensimmäinen osakilpailu, perinteinen Rallye Terre des Causses, ajetaan 1.-2.4. eteläisessä Ranskassa.

Peugeot 208 Rally Cup on 21-vuotiaalle Lariolle tuttu viime kausilta. Viime vuonna Lario kiersi koko sarjan, mutta tulokset jäivät laihaksi keskeytysten myötä. Tänä vuonna tarkoitus on taistella sarjan pääpalkinnosta. Sarjan voittajalle on luvassa tehdaspaikka ERC-sarjaan Peugeotin R5-autolla. Kilvanajo tulee olemaan erittäin tasaista, kun mukana on yli 20 nuorta kuljettajaa, 7 eri maasta. Kaikilla on aseenaan samanlaiset Peugeot 208 R2 -autot, joiden ominaisuudet on sääntöjen kautta rajattu tasapuolisiksi.

– Mukava lähteä uuteen kauteen hyvin valmistautuneena. Suurin osa kisoista on tuttuja viime vuosilta ja on ilo jatkaa yhteistyötä CHL Sport Auto -tiimin kanssa. Kun takana on huipputalli ja osaavat insinöörit, on helppo keskittyä itse kilpailusuoritukseen. Viime vuodesta jäi paljon parannettavaa ja olemme työskennelleet määrätietoisesti näiden asioiden parantamiseksi. Uskon että meillä on nyt paketti kasassa ja pystymme etenkin soraralleissa hyviin suorituksiin. Sarjan kannalta oleellista on, että pisteitä kertyy tasaisesti, kuvailee Lario tunnelmiaan ennen kauden alkua.

Lario ja kartanlukija Ryynänen tekevät yhteistyötä jo neljättä vuotta peräkkäin. Kauteen on valmistauduttu tuttuun tapaan huolellisesti ja kaikkiin osa-alueisiin on panostettu. Nuotitus on hyvin ratkaisevassa osassa, kun soraralleissa erikoiskokeet nuotitetaan vain kertaalleen kilpa-autolla. Haasteita riittää, kun olosuhteet vaihtelevat karkeasta sorasta mutavelliin ja vuoristoisiin asfalttiteihin.

– Terre des Causses on minulle tuttu ralli, ajoin siellä jo vuonna 2014. Siellä on paljon risteyksiä ja pitkiä suoria. Tienpinta vaihtelee koko ajan ja välillä soran alla on asfalttipohja, mikä tekee jarrupaikkojen löytämisestä haastavaa. Vaihtelevat sääolosuhteet antavat oman lisämausteensa kisaan. Ajamme tiimin kanssa tiistaina kunnolla testiä ja haemme autoon hyvän balanssin. Sitten on hyvä lähteä hyökkäämään täysiä heti alusta, kertoo Tade Lario viikonlopun osakilpailusta.

Lähde: Taisko Larion tiedote

Lue myös Myös Sahila jatkaa Ranskassa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com