MOTORSPORT

Taisko Lario uransa parhaaseen Ranskassa: “Hyviä aikoja ilman virheitä”

Taisko “Tade” Lario ja kartanlukija Sami Ryynänen avasivat Ranskan kautensa onnistuneesti ajamalla palkintopallille Terre des Causses -rallissa viikonloppuna. Kyseessä on kaksikon paras suoritus Ranskassa tähän asti.

Peugeot 208 Rally Cupin ensimmäinen osakilpailu ajettiin Capdenacin ympäristössä sateisessa kelissä. CHL Sport Auto -tiimissä kisaava Lario aloitti rallin vahvasti ja ensimmäisen päivän jälkeen sijoitus oli kolmas vain 20 sekuntia kärjestä jääneenä. Toisena ajopäivänä hyvä tahti jatkui ja sijoitus pysyi maaliin asti.

– Onnistunut kilpailu meiltä! Ajoimme tasaisesti hyviä aikoja ilman virheitä ja kontrolloimme tilannetta. Toisena päivänä eteenpäin ei ollut pitkä matka, mutta olosuhde oli vaikea jatkuvien sadekuurojen vuoksi. Päätimme ottaa varman päälle ja kerätä hyvät pisteet sarjaa varten, kuvailee Tade Lario rallin kulkua.

Lario ja Ryynänen pääsivät ensimmäisinä suomalaisina suihkuttamaan kuohujuomaa 208 Rally Cupissa ja nyt hallussa on sarjan kolmas sija. Asetelmat kauteen ovat hyvät, vaikka vielä on kuusi pitkää osakilpailua edessä.

– Koitetaan jatkaa samaan malliin ja jopa parantaa soralla. Viime vuodelta tutut kisat ovat meille vahvoja, mutta seuraavaksi edessä on uusi kilpailu asfaltilla. Sinne täytyy lähteä hakemaan järkevää tulosta, kommentoi Lario.

Sarjan seuraava ralli ajetaan 20.-22.4. asfaltilla Rallye Lyon-Charbonnieresissa. Sarjan toinen suomalainen Aki Sahila sijoittui viikonloppuna kuudenneksi.

Lopputulokset 208 Rally Cup 1/7:

1. Laurent Pellier (FR)

2. Quentin Ribaud (FR) +12.9

3. Tade Lario (FIN) +39.7

Lähde: Taisko Larion tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com