Tallipäällikkötiistai: Fordin Wilson tavoittelee lisää palkintokorokesijoja

16.5.2017 / 11:24

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Fordin alkutaival uusien 17-mallin WRC-autojen kanssa on ollut aavistuksen aaltoilevaa. Maailmanmestari Sebastien Ogier on ollut vakuuttava kuten aina. Ott Tänak ja Elfyn Evans ovat myös olleet lennossa, mutta heidän autoissaan on ollut pieniä teknisiä ja matkaa hidastaneita ongelmia.

Ogier voitti Monte Carlon ja johtaa MM-sarjaa. Evans oli lähellä uransa ensimmäistä voittoa Argentiinassa. Se kuitenkin lipesi sekunnin murto-osien erolla päätöserikoiskokeella. Tänak on temponut kolme kertaa palkintokorokkeelle.

– Meidän tavoitteemme aina on olla palkintokorokkeella. Sebastienin, Ottin ja Elfynin avulla meillä on hyvä mahdollisuus jatkaa vakuuttavaa menoamme, ja koko tiimi työskentelee sitä tavoitetta varten. Sebastienilla on upeat saavutukset tästä rallista aiemmin, ja Ott ja Elfyn ovat täynnä itseluottamusta Argentiinan näyttöjen jälkeen. Kaikki on valmiina hienoon kilpailuun. Voitto on tarjolla kenelle tahansa, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson sanoo.

Kisa varmasti vielä kiristyy kauden edetessä, ja etenkin Hyundain nousu jo niskaan pitää Ford-kuskit hereillä. Tallien eroa on 22 pistettä. Fordin suoritus on ollut erittäinkin kelpo, kun muistetaan, että se on joutunut kehittämään ja kilpailemaan uuden 17-säännön auton kanssa ilman Fordin tehtaan suurta tukea. Muut MM-rallitallit ovat ns. tehdastalleja.

Lue myös Nandan ei tyydy kahteen voittoon

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit