Tallipäälliköltä ylistystä Ogierin suoritukselle – “Hän näytti miksi on nelinkertainen maailmanmestari”

7.10.2017 / 11:22
Sebastien Ogier oli hyvässä vauhdissa Espanjan MM-rallin avauspäivänä (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin hallitsevan maailmanmestarin ja MM-pistejohtajan Sebastien Ogierin suoritus Espanjan MM-rallissa perjantaina sai M-Sportin tallipäällikön Malcolm Wilsonin suorastaan ylistämään ranskalaistähtensä otteita kauden 11. osakilpailun avauspäivänä.

Sebastien Ogier saapui perjantain erikoiskokeiden jälkeen yötauolle yleiskilpailun toisella sijalla. Jos vertailuun otetaan vuoden takainen Espanjan MM-ralli, niin myös silloin tilanne oli sama: kärjessä ajoi Hyundai-kuljettaja ja Ogier oli perjantain jälkeen toisena. Ero tulee siinä, että vuosi sitten Ogier “aurattuaan” tietä takana tuleville oli perjantain jälkeen jäänyt kärjestä 17 sekuntia, kun nyt eroa kertyi perjantain aikana ainoastaan 1,4 sekuntia.

– Sebastien näytti tänään kaikille sen miksi hän on nelinkertainen maailmanmestari. Tiesimme, että hän tulee kärsimään lähtöpaikastaan ensimmäisenä autona reitillä, mutta Sebastienin suoritus erityisesti Terra Altan molemmilla ajokerroilla oli fantastinen! Se, että hän on toisena ja vain 1,4 sekuntia kärjestä jääneenä, on uskomatonta ja Sebastien, sekä Julien (Ingrassia, kartanlukija) ovat tehneet upeaa työtä, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson hehkutti.

Kärkikolmikko mahtui perjantain jälkeen kolmen sekunnin sisään, kun hyvän avauspäivän ajanut Citroenin Kris Meeke saapui yötauolle kolmannella sijalla, kolme sekuntia Mikkelsenistä ja 1,6 sekuntia Ogierista jääneenä.

– Aikaerot kärjessä ovat pienet, joten meidän täytyy todella pistää aivan kaikkemme peliin lauantaina. On varmaa, että Andreas ja Kris tulevat menemään kovaa, mutta minulla on koko kauden ajan ollut hyvä fiilis auton suhteen asfaltilla ajettaessa, joten toivottavasti pystymme taistelemaan voitosta, Ogier kommentoi.

Ogier tosin vielä muistutti heti perään, että voittotaistelua käydessään tärkeää on pitää silmällä myös mestaruustaistelua, jossa perjantain jälkeen pahimmat kilpakumppanit olivat tuloksissa ranskalaisen takana.

– Tärkein asia meille on pysyä Ottin (Tänak) ja Thierryn (Neuville) edellä ja siinä olemme tähän asti onnistuneet. Meidän tavoite on selkeä ja tulemme seuraamaan tarkasti Ottin, Thierryn ja mestaruustaistelun tilannetta, Ogier korosti.

Lauantain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Ogier ei ole yltänyt aivan terävimmän kärjen vauhtiin. Aamunavauksessa sijoitus oli kuudes ja toisella erikoiskokeella Ogier oli vasta seitsemänneksi nopein. Kokonaistilanteessa sijoitus on pudonnut yhden pykälän alaspäin ollen nyt siis kolmas. Meeke kärjessä on karannut jo 15,5 sekunnin päähän, kun taas Dani Sordo toisella sijalla on vain 0,1 sekuntia Ogieria edellä.

Mestaruustaistelun suhteen tilanne on huikean jännittävä, sillä Ogierin takana neljäntenä oleva Tänak on jäänyt tallikaveristaan vain 0,8 sekuntia ja Neuville löytyy sijalta viisi, vain 0,9 sekuntia Ogieria perässä.

Lue myös! Ogierin onnistunut perjantai nosti ranskalaisen ykkössuosikiksi – ”Odotin häviäväni avauspäivänä enemmän” (6.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit