MOTORSPORT

Tampereen SM-rallin avauserikoiskoe kaasutellaan Ideaparkin parkkipaikalla

Rallin SM-sarjan kuluvan kauden päätösosakilpailu ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Tampereen ympäristössä. Kaksipäiväinen Lake City Rally käynnistyy varsin erikoisesta paikasta.

Aiemmin Tampereen SM-ralli on näyttäytynyt vahvasti Tampereen keskustan katukuvassa, mutta tänä vuonna tilanne on toinen. Lake City Rallyn tiedotteen mukaan keskustan liikennettä haittaavat katutyöt ja kun rallin kanssa päällekkäin Messukeskuksen ympäristöä “kuormittaa” näyttely, niin Tampereen SM-rallin järjestäjät suuntasivat katseensa kohti etelää ja naapurikuntaa Lempäälää.

Toukokuun alussa Lempäälässä sijaitsevat RealPark- ja Ideapark-liikekeskukset, sekä Tampereen Urheiluautoilijat solmivat yhteistyösopimuksen, joka tuo Lake City Rallyn kaikki kilpailukeskukseen liittyvät toiminnot, sekä yleisöerikoiskokeen kyseisten liikekeskusten alueelle.

Rallin SM-sarjan kauden 2017 päättävän Lake City Rallyn kilpailukeskus sijaitsee RealPark-liikekeskuksessa, joka sijaitsee Lempäälän Marjamäessä, noin 13 kilometriä Tampereelta etelään päin. Ja kilpailukeskukseen saapuminen on erittäin helppoa, sijaitseehan se Tampere-Helsinki E12-valtatien välittömässä läheisyydessä. Kilpailukeskuksessa sijaitsevat yleisön kannalta tärkeät avoin huoltoalue, sekä rallin lähtö ja maali.

Ehkä merkittävin asia yleisön kannalta on kuitenkin se, että vain muutaman sadan metrin päässä kilpailukeskuksen alueelta, viereisen Ideaparkin parkkipaikalla, ajetaan Lake City Rallyn avaava ensimmäinen erikoiskoe. Yleisöerikoiskoe on pituudeltaan 1,55 kilometriä ja ensimmäinen auto lähtee liikkeelle kello 18.31.

Kaikkiin kilpailukeskuksen alueen tapahtumiin, myös torstaina järjestettävään rallin tiedotustilaisuuteen, on vapaa pääsy. Ainoastaan avauserikoiskokeelle, kuten myös muille rallin erikoiskokeille, on myynnissä pääsyliput. Lake City Rally on kaksipäiväinen kilpailu. Perjantaina ajetaan kolme ja lauantaina seitsemän erikoiskoetta. SM-sarjan kauden viimeisestä osakilpailusta on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet.

Rallin SM-sarjan seuraava, kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, ajetaan 9. syyskuuta Uudessakaupungissa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com