MOTORSPORT

Tänak tietää iskun paikan lauantaille – “Siellä ei tule olemaan helppoa”

Rallin MM-sarjan pistejohtaja Ott Tänak on hyvissä asemissa Korsikan MM-rallissa, kun toinen ajopäivä lauantai-aamuna käynnistyy.

Ott Tänak yhdessä kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa on Korsikan MM-rallissa perjantain jälkeen toisena, vain 4,5 sekunnin päässä kilpailua johtavaa Elfyn Evansia perässä. Ja tietysti Tänakin kannalta tärkein asia on se, että MM-taistelun kannalta ne pahimmat kilpakumppanit, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville ovat takana, MM-pistekakkonen Ogier kuudentena ja MM-pistekolmonen Neuville kolmantena.

– Olen melko tyytyväinen päivääni. Aamupäivällä en löytänyt parasta rytmiä, koska nuottini eivät olleet uusille pätkille parhaat mahdolliset. Iltapäivällä tilanne oli jo huomattavasti parempi ja fiilis oli hyvä. Emme ole ajaneet aivan äärirajoilla vielä, mutta auto toimii hyvin ja olen nauttinut ajaa sillä, Tänak kommentoi Toyota Gazoo Racing -tallin tiedotteessa.

Evans on siis 4,5 sekuntia Tänakin edellä, kun taas virolaisen takana kolmantena omaa mahdollisuuttaan kärkkyy Neuville, 9,8 sekunnin päässä Tänakista.

– Meidän pahimmat kilpakumppanit ovat tehneet hyviä aikoja, joten on selvää, että lauantaina meidän pitää yrittää vieläkin kovempaa mikäli haluamme heidät voittaa. Pitkä erikoiskoe tulee olemaan avainasemassa tässä kilpailussa. Se on todella hankala, eikä siellä tule olemaan helppoa, mutta uskon, että siellä meillä on mahdollisuus tehdä isokin ero, Tänak viittaa lauantaina kahteen kertaan ajettavaan 47-kilometriseen Castagniccian erikoiskokeeseen.

Korsikan MM-ralli jatkuu lauantai-aamuna kello 8.38 Suomen aikaa. Castagniccian erikoiskoe on ohjelmassa kello 11.14 ja 18.14.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com