MOTORSPORT

Tänäk tyhjensi palkintopöydän WRC Gaalassa – Kartturilta “vuoden puhe”

Rallin MM-sarjan kausi 2018 laitettiin pakettiin WRC Gaalan merkeissä Sydneyssä, Australiassa.

Aivan kuten alkuviikosta uutisoimme, niin kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Ott Tänak äänestettiin jo kolmantena vuonna peräkkäin vuoden kuljettajaksi ja Jari-Matti Latvala puolestaan toi gaalaan sinivalkoista väriä pokkaamalla palkinnon vuoden kommentista.

Vuoden kartanlukijaksi rallifanit äänestivät Tänakille MM-sarjassa vuodesta 2017 lähtien nuotteja lukeneen Martin Järveojan, joka hauskuutti gaalayleisöä lyhyeksi jääneellä kiitospuheellaan.

– Missä minun nuotit ovat? Normaalisti minulla on nuotit mistä lukea, mutta nyt ei ole. Hauskaa iltaa kaikille, Järveoja heitti saaden Tänakilta myöhemmin Twitterissä lisäkunniamaininnan “vuoden puheesta”.

Tänak palkittiin myös kauden aikana eniten erikoiskokeiden nopeimpia aikoja ajaneena kuljettajana, sekä lisäksi “maagisin hetki” -palkinnolla, jonka virolainen sai ajettuaan kolme peräkkäistä voittoa (Suomi, Saksa ja Turkki) nousten niiden myötä toden teolla mukaan mestaruustaisteluun.

Urallaan jo neljännen kerran MM-pisteissä toiseksi jäänyt Thierry Neuville nappasi “parhaan ajoituksen” palkinnon, sekä palkinnon vuoden hypystä. Italiassa kesäkuussa Neuvillen voittomarginaali Sebastien Ogieriin nähden oli vain 0,7 sekuntia. Vuoden hyppy puolestaan nähtiin helmikuussa Ruotsin MM-rallissa legendaarisesta Colin’s Crest -hyppyristä. Tosin tuo hyppy ei mennyt ihan niin kuin Neuville oli suunnitellut (katso video alapuolelta).

Myös Ogier pääsi pokkaamaan yhden palkinnon gaalaillassa, kun ranskalainen palkittiin kauden aikana eniten Power Stage -pisteitä keränneenä kuljettajana. Ogierin tallikaveri Elfyn Evans puolestaan palkittiin erinomaisesta urheiluhengestä ja tämän palkinnon tausta sijoittuu Turkin osakilpailun tapahtumiin. Siellä mestaruudesta taistelleen Ogierin pahoin vaurioitunut auto vaati koko tallin mekaanikkojen huomion, niin Evans hoiti huoltotauolla oman autonsa huollon.

Rallin MM-sarjan kausi 2019 käynnistyy Monte Carlon osakilpailulla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

WRC Gaalassa 2018 palkitut

Vuoden kuljettaja – Ott Tänak (EST)
Vuoden kartanlukija – Martin Järveoja (EST)
Vuoden maagisin hetki – Ott Tänak (EST)
Vuoden paras ajoitus – Thierry Neuville (BEL)
Vuoden urheiluhenki – Elfyn Evans (GBR)
Vuoden hyppy – Thierry Neuville (BEL)
Vuoden kommentti – Jari-Matti Latvala
Vuoden sosiaalinen media – Craig Breen (IRL)
Vuoden valokuvaaja – Colin McMaster (GBR)
Eniten Power Stage -pisteitä – Sebastien Ogier (FRA)
Eniten ek-voittoja – Ott Tänak (EST)

 

 

 

 

 

 

Lue myös!

Latvalalle palkinto vuoden kommentista (19.11.2018)
Rallifanit rakastavat Tänakia (19.11.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com