Taponen jatkaa sarjakärjessä

5.2.2024 / 12:15

[ A- ] / [ A+ ]

Tuukka Taponen jatkaa Formula Regional Middle East Championship -sarjan piikkipaikalla kolmannen osakilpailuviikonlopun jälkeen.

Viikonlopun ensimmäiseen starttiin Taponen lähti R-Ace -tiimin autollaan ruudusta kolme. Lohjalainen sai hyvän lähdön ja pystyi nousemaan lähtökiihdytyksessä toiseksi.

– Tämän jälkeen koitettiin haastaa ensimmäiseen kurviin ulkopuolelta jo ykköspaikkaa, mutta pakko oli antaa periksi ja jäädä toiselle sijalle. Koko kisa hyvää kamppailua voitosta, mutta ei vaan löytynyt lopulta kunnon paikkaa hyökätä. Maalissa toinen ja varmat pisteet kotiin, Taponen summasi viikonlopun ensimmäistä starttia.

Toiseen lähtöön kärkikymmenikkö lähti käännetyssä järjestyksessä. Näin ollen Taposen lähtöruutu oli yhdeksän. Kisan aikana nousua tuli pari pykälää ja maalissa nuorukainen oli seitsemäs.

– Muutaman sijan nousu ja lisää sarjapisteitä takataskuun. Sijoitus oli ihan ok, koska meidän rengastaktiikalla oli vaikea paremmista sijoituksista taistella. Kolmanteen lähtöön on taas parempaa pyörää alla ja kun starttipaikka on toinen ruutu, tarkoituksena on taistella jälleen voitosta.

Aivan voittoon asti vauhti ei riittänyt. Viimeisessä kilpailussa Taponen lähti kakkosruudusta ja piti sijoituksensa loppuun saakka.

Taposella on koossa 142 pistettä yhdeksän kisastartin jälkeen. Suomalaiskuskin pahin haastaja on britti Taylor Barnard, jolla on kasassa 110 pistettä.


Facebook kommentit