MOTORSPORT

Taposelle mestaruus!

Tuukka Taponen varmisti Formula Regional Lähi-idän mestaruussarjan voiton. Jo aiemmin hän oli varmistanut parhaan tulokaskuljettajan tittelin.

Taponen sai Dubaissa ajettuun viikonloppuun unelmastartin, kun Ferrari Academyyn kuuluva kuski täräytti kummankin aika-ajosession nopeimman ajan. Näin ollen hän pääsi starttaamaan lauantaina ajettuun ensimmäiseen lähtöön eturivistä.

Taponen teki sen mitä tarvittiin; hän ajoi lähdöstä maaliin kilpailun kärjessä ja voitti lähdön. Maalissa eroa toiseksi tulleeseen, Taposen tiimikaveri, Zachary Davidiin oli reilut kaksi sekuntia. Voiton myötä Taponen varmisti FRMEC-sarjan mestaruuden, vaikka kaksi starttia oli vielä ajamatta.

Sunnuntaiaamuna Suomen aikaa ajettuun toiseen lähtöön Taponen starttasi ruudusta kymmenen. Taktiikka toimi ja nuorukainen pystyi napsimaan muutaman sijoituksen. Ruutulipulla hän oli viides. Voittoon ajoi Taposen kanssa mestaruudesta kamppaillut Taylor Barnard.

Viikonlopun kolmas ja viimeinen startti oli jälleen Taposen näytöstä. Nuorukainen ampaisi paalulta kärkeen ja karkuun. Eroa maalissa toiseksi tulleeseen Brando Badoeriin oli reilut kolme sekuntia.

Viikonloppu oli täydellinen myös Taposen tiimille R-ace GP:lle; suomalaiskuskinsa menestyksen myötä ranskalaistalli voitti valmistajien mestaruuden.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com