MOTORSPORT

Tässäkö rallin MM-sarjan ensi vuoden mestariauto? Video Hyundain esittelytilaisuudesta!

Rallin MM-sarjan kauden 2017 avausosakilpailuun, Monte Carlon MM-ralliin, on aikaa enää alle kaksi kuukautta ja joulukuussa tallit tulevat esittelemään uudistuneiden sääntöjen mukaiset kalustonsa. Ensimmäisenä uuden kalustonsa esitteli torstaina Hyundai Motorsport, jonka tilaisuus järjestettiin Monzassa, Italiassa.

Hyundai Motorsportin uusi kolmiovinen, uudistuneiden sääntöjen mukaan rakennettu auto tottelee nimeä Hyundai i20 Coupe WRC ja kyseessä on tallin kolmas versio i20-mallista vuonna 2014 tapahtuneen rallin MM-sarjan paluun jälkeen. Ensimmäisellä kaudellaan Hyundai sijoittui valmistajien MM-sarjassa neljänneksi, viime vuonna kolmanneksi ja tänä vuonna sijoitus oli Volkswagenin jälkeen toinen.

Kuten sijoituksetkin sen hyvin osoittavat, niin Hyundai Motorsportin kehityskaari kolmen viimeisen kauden aikana on ollut koko ajan nouseva ja päättyneellä kaudella talli saavuttikin parhaat tuloksensa nappaamalla 13 MM-osakilpailusta palkintosijoitukset 10:ssä ja voittoja kertyi kaksi – Argentiinasta, sekä Italiasta. Onkin täysin selvää, että talli lähtee uuteen kauteen kovin tavoittein ja varsinkin sarjaa kolmen vuoden ajan dominoineen Volkswagenin vetäydyttyä MM-sarjasta, Hyundai on vahva ehdokas ensi vuonna nousemaan sarjan mestariksi – niin kuljettajien, kuin valmistajienkin MM-sarjassa.

– Olemme menossa kohti uutta aikakautta, kun lajissa on tehty (kaluston osalta) suurimmat sääntömuutokset pitkään aikaan. Kaikki tallit lähtevät liikkeelle ikään kuin tyhjästä, joten käytännössä olemme kaikki samalla viivalla. Toinen sija valmistajien MM-sarjassa tänä vuonna on jotain sellaista, että haluamme ehdottomasti näyttää tulevalla kaudella, että pystymme taistelemaan maailmanmestaruudesta. Ja olemme vakuuttuneita siitä, että Hyundai i20 Coupe WRC auttaa meitä onnistumaan tässä tavoitteessa, Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan vakuuttaa.

Vahva kuljettajatrio kovien tavoitteiden takeena

Uuden kaluston testityöt käynnistyivät huhtikuussa ja tähän mennessä talli on ajanut testiä kuluvan vuoden aikana yhteensä yli 6000 kilometriä. Tallin kuljettajatrion muodostavat tulevalla kaudella belgialainen Thierry Neuville, uusiseelantilainen Hayden Paddon, sekä espanjalainen Dani Sordo. Neuville sijoittui kuljettajien MM-sarjassa tänä vuonna toiseksi, Paddon oli neljäs ja Sordo viides. Jos maailmanmestari Sebastien Ogierin pisteitä ei päättyneeltä kaudelta lasketa mukaan, niin Hyundai-kuljettajista Neuville ja Paddon keräsivät yhteensä enemmän MM-pisteitä, kuin Volkswagenin muut kuljettajat Andreas Mikkelsen ja Jari-Matti Latvala.

Siinä missä säännöt WRC-kaluston suhteen tulevat muuttumaan tulevalle kaudelle, niin myös valmistajien mestaruustaisteluun tulee merkittävä sääntömuutos, joka Hyundain vahvan kuljettajatrion huomioiden on kuin luotu Nandanin johtamalle tallille. Vuonna 2017 rallin MM-sarjassa valmistajien MM-pisteistä tallilleen ajaa jokaisessa osakilpailussa kolme kuljettajaa, joista kahden parhaan kuljettajan tulos lasketaan mukaan MM-pisteisiin. Aikaisemmin valmistajien MM-pisteistä on ajanut tallilleen kaksi kuljettajaa ja tästä syystä mm. Volkswagenilla ja Hyundailla kolmannet kuljettajat ovat ajaneet aiemmin ns. kakkostiimin nimissä (Volkswagen Motorsport II, Hyundai Motorsport N).

Lue myös! Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri vahvistettiin – Ei uusia osakilpailuja (1.12.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video ja kuva etusivulla: Hyundai Motorsport

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com