Teemu Asunmaa otti ison askeleen kohti voittoa – “Koitettiin tulla”

16.1.2021 / 14:47
Teemu Asunmaan johto SM1-luokassa on nyt 18,4 sekuntia (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Tunturirallin, rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailun, kolmanneksi viimeinen erikoiskoe tarjosi SM1-luokan voittotaistelun kannalta merkittävän käänteen.

Lauantain avauserikoiskoe nosti Juha Salon toden teolla mukaan SM1-luokan voittotaisteluun, kun karkkilalainen ajoi reilut 42 kilometriä pitkällä Siikakämän pätkällä lähes kuusi sekuntia nopeamman ajan, kuin luokan kärkikaksikko perjantain jälkeen, Teemu Asunmaa ja Emil Lindholm. Siikakämän jälkeen SM1-luokan kärkikolmikko mahtui 5,1 sekunnin sisään, järjestyksessä Asunmaa, Lindholm ja Salo.

Toisen ajopäivän toinen erikoiskoe, 25-kilometrinen Heinunkierto, pistikin tilanteen SM1-luokassa sitten täysin uuteen muotoon. Järjestys kärjen osalta ei muuttunut, mutta Lindholm ja Salo hävisivät todella paljon Asunmaalle, jonka johtomarginaali ennen kilpailun kahta viimeistä erikoiskoetta on nyt 18,4 sekuntia toisena olevaan Lindholmiin nähden. Salo puolestaan on 1,7 sekunnin päässä Lindholmista.

– Koitettiin tulla! En tiedä oliko liikaa puristusta, ei ihan ole sellainen rento ote vielä löytynyt. Mutta näillä mennään, Asunmaa kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Lindholm hävisi Asunmaalle Heinunkierrossa 14,1 sekuntia ja Salo 15 sekuntia. Molemmat valittelivat erikoiskokeen maalissa pito-ongelmaa, tiellä kun oli paljon irtolunta, joten tässä kohtaa kolmen rengasvalmistajan taistelussa Asunmaan edustama Pirelli uudella talvirenkaallaan otti mitä todennäköisemmin ja viimeistään päänahan kilpakumppaneistaan, MRF:stä ja Michelinistä.

– Aika paljon pöperöä. Ei löydy pitoa, se on ollut meillä ongelma koko viikonlopun ajan ja kostautui nyt vähän tällä erikoiskokeella. Ei voi mitään. Nythän muut on vähän karussa. Ajetaan maaliin ja katsotaan miten menee, Lindholm sanoi.

Tämänvuotisen Tunturirallin viidennen erikoiskokeen nopein kuljettaja oli Hyundain R5-autolla kilpaileva Oliver Solberg, joten Toyotan WRC-auton ratissa neljälle aiemmalle erikoiskokeelle nopeimman ajan ajaneen Juho Hännisen putki ek-voittojen osalta katkesi Heinunkierrossa. Solberg kukisti Hännisen 0,7 sekunnilla. Jos Solbergin suoritusta verrataan SM1-luokan kuljettajiin, niin ruotsalaisen sijoitus tässä vaiheessa kilpailua olisi neljäs.

Kilpailusta on ajamatta vielä kaksi erikoiskoetta. Sarriojärven erikoiskoe (32,48 km) käynnistyy kello 15.07 ja Ristilampi (31,51 km) kello 16.40. SM2-, SM3- ja SM4-luokan tapahtumiin palaamme myöhemmin lauantain aikana.

Tunturirallin tilanteet 5/7 ek:n jälkeen

SM1-luokka

1) Teemu Asunmaa (Skoda Fabia Rally2 Evo) 1.13.28,2
2) Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 18,4
3) Juha Salo (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 20,1
4) Ole Christian Veiby (Hyundai i20 R5) + 35,5
5) Juuso Metsälä (Skoda Fabia R5) + 2.41,4

WRC-luokka

1) Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) 1.11.56,6
2) Oliver Solberg (Hyundai i20 R5) + 1.59,7
3) Valtteri Bottas (Citroen DS3 WRC) + 2.41,0
4) Kimmo Kurkela (Ford Fiesta WRC) + 2.47,3

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kuljettajien kommentit: Tunturirallin YouTube-lähetys

 


Facebook kommentit