Teemu Asunmaa valmis vuoden 2017 finaaliuusintaan – “Näillä mennään”

26.9.2019 / 10:23
Teemu Asunmaa tavoittelee uransa toista SM1-luokan mestaruutta (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kausi 2019 huipentuu Salon ja Turun seudulla viikonloppuna ajettavaan kaksipäiväiseen kilpailuun. SM1-luokassa mestaruustaistelu on kahden vuoden takainen uusinta, kun Juha Salo ja Teemu Asunmaa lähtevät SM-sarjan kuninkuusluokan kauden finaaliin lähes tasapisteissä.

Aivan kuten vuosi sitten, niin myös tänä vuonna rallin SM-sarja huipentuu Salon ja Turun seudulla ajettavaan kaksipäiväiseen kilpailuun. SM1-luokassa kuuden ajetun osakilpailun jälkeen pistejohtajan viittaa harteillaan kantaa Juha Salo, josta Teemu Asunmaa on jäänyt neljä pistettä. Kuninkuusluokan mestaruus tullaan ratkaisemaan näiden kahden kuljettajan kesken, aivan kuten Tampereen seudulla pari vuotta sitten.

– Ei mitään normaalista poikkeavaa kilpailuun valmistautumisen osalta. Eilen tiistaina oltiin ajamassa Mäntyharjun suunnalla, testattiin muutamia asioita. Kaikki toimi hyvin ja näillä mennään, Asunmaa pohti pari päivää ennen kauden viimeisen SM-rallin starttia.

Kauden viimeisessä osakilpailussa jaossa on 1,5-kertaiset SM-pisteet. Mikäli Asunmaa mielii nousta mestariksi ohi Salon, ei alavutelaisen tarvitse voittaa kilpailua, mutta tottakai Salon edellä pitää olla. Mikäli näin tapahtuu, saa Salo olla heti Asunmaan jälkeen seuraavalla sijalla, mikäli Asunmaa on vähintään kolmen parhaan joukossa. Jos Asunmaa sijoittuu neljänneksi tai huonommin ja Salo on heti peräkkäisellä sijalla, on Salo mestari.

– Kisasta tulee varmasti kovempi, kuin vuoden 2017 finaalista. Täydelliseen suoritukseen pitää pystyä, että mestaruuden voi saavuttaa, Asunmaa korostaa.

 

 

“Onhan se aina mahdollista”

Alkusyksy koko Suomessa on ollut tuttuun tapaan sateinen. Näillä näkymin perjantai-iltana päästään ajamaan kuivassa kelissä, mutta lauantain erikoiskokeille sade olisi ennusteen mukaan tuomassa oman lisämausteensa mestaruustaisteluun. Asunmaa toivoo kilpailureitille sadetta ennen kilpailua, siitä kun voisi olla kolmantena reitille olevalle autokunnalle jonkin verran hyötyä.

– Tienpinta jos menisi sateen myötä rikki, niin se olisi meille parempi. Ettei se pinta olisi tosi kova.

Salo-Turku SM-rallissa ajetaan kahden päivän aikana yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 102 kilometriä. Omat haasteensa kuljettajille, sekä kartanlukijoille tarjoaa myös se, että perjantaina erikoiskokeet ajetaan syysillan pimeydessä. Vaikka perjantaina erikoiskokeita ohjelmassa onkin vain kaksi ja kilometrejä reilut 24, niin Asunmaan mukaan isojakin eroja on täysin mahdollista nähdä jo kilpailun avauspäivänä.

– Onhan se aina mahdollista. Jos jollain lähtee ajo kulkemaan, kun taas toisella tökkii, niin varmasti voi tulla eroja. Ja jos on vaikeaa tietä, niin sekin vaikuttaa, Asunmaa kuvailee.

Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo starttaavat Salo-Turku SM-rallin reitille Skoda Fabia R5 -autolla kilpailunumerolla kolme. Kilpailun seremoniastartti tapahtuu Salon kaupungintalon edestä perjantaina kello 19.01 alkaen. Maalijuhlallisuudet puolestaan järjestetään Metsämäen raviradalla Turussa lauantaina.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit