MOTORSPORT

Teemu Asunmaan pettymysten kesä sai jatkoa Liettuassa – “Tekniikkamurheita”

Liettuan rallisarjan kauden neljäs osakilpailu, Rally Rokiskis, päättyi Teemu Asunmaan osalta keskeytykseen sunnuntain avauserikoiskokeella.

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa suuntasivat suoraan Suomen MM-rallin jälkeen Jyväskylästä Liettuaan ja Rokiskisin kaupunkiin, missä ajettiin viime viikonloppuna Liettuan rallisarjan kauden neljäs osakilpailu. Asunmaa osallistui tähän sorateillä ajettavaan kilpailuun jo viidettä kertaa ja tällä kertaa alla oli Samsonas Motorsport -tiimin Skoda Fabia N5 -auto.

– Auto on nelivetoinen N5+ eli ei ihan R5- tai Rally2 -auto, muttei kovin kaukana siitä, vuosina 2017 ja 2020 Rally Rokiskisin yleiskilpailussa kolmanneksi sijoittunut Asunmaa taustoitti tiedotteessaan kilpailun alla.

Kaksipäiväisessä kilpailussa lauantaina ohjelmassa oli neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 38 kilometriä. Asunmaa ja Mannisenmäki saapuivat yötauolle yleiskilpailun kolmannella sijalla.

– Päivän toisella erikoiskokeella ilmeni ongelmia turbon kanssa. Erikoiskokeen jälkeisessä huollossa vaihdettiin uusi tilalle, mutta alavääntöä puuttuu. Koitetaan ajaa sen verran mitä osataan. Auto on ollut todella hyvä ajaa, Asunmaa kehui kilpailun avauspäivän jälkeen.

Sunnuntaina edessä oli peräti 14 erikoiskokeen ja reilun 113 ek-kilometrin urakka, mutta kilpailun ainoan suomalaisparin taival päättyi jo toisen ajopäivän avauserikoiskokeelle.

– Tekniikkamurheita. Joskus käy näin ja kuuluu lajiin. Kokemus oli positiivinen kaiken kaikkiaan ja suuret kiitokset Samsonas Motorsportille siitä, Asunmaa kiitteli lyhyeksi jääneen kilpailun jälkeen.

Kilpailun voittoon ajoi Dominykas Butvilas, joka kukisti vanhemmalla Skoda Fabia R5 -autollaan Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla toiseksi sijoittuneen Vladas Jurkeviciuksen 17,6 sekunnilla. Voitto oli Liettuan hallitsevalle rallimestarille kauden toinen ja hän myös johtaa sarjaa kuluvan kauden osalta neljän ajetun osakilpailun jälkeen.

Asunmaalle kesäkausi on ollut toukokuisen Turun SM-rallin komean voiton jälkeen pettymys. Kesäkuussa alavutelainen keskeytti ulosajoon Seinäjoen SM-rallin avauserikoiskokeella ja elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajetusta Suomen MM-rallista tuloksena oli WRC2-luokan neljäs sija. Asunmaan kausi jatkuu kilpailujen osalta 26.-27. elokuuta ajettavalla Mikkelin SM-rallilla. Asunmaa on SM1-luokan pisteissä viiden osakilpailun jälkeen neljäntenä.

 

pitkävetovihjeet

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com